Antena Meniu Search
x

Video Complexul imobiliar de "lux" în care dezvoltatorul a construit un bloc în plus. "S-a dispus demolarea lui"

Cu teama că vor sfârşi electrocutaţi în propria casă. Aşa trăieşte o familie care s-a mutat în "paradisul imobiliar" din Bod, nu departe de Braşov. Le plouă în casa la care mai au de plătit rate încă 27 de ani, iar instalaţia electrică pare o glumă proastă. Dar se poate și mai rău. Pentru cei de la demisol, fosa septică se revarsă în apartament. O situație absolut îngrozitoare, ținând cont că oamenii au dat zeci de mii de euro pentru a trăi o viață liniștită, nu una de coșmar. De parcă nu era de ajuns, dezvoltatorul imobiliar a construit un bloc... în plus. Un material din seria Coșmar Residence.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.05.2022, 17:19

Vezi și

Mai puțin de opt kilometri despart centrul municipiului Brașov de cartierul rezidențial din Sânpetru. Distanța mică a fost unul dintre criteriile pentru care zeci de familii și-au cumpărat un apartament acolo. Plus promisiunile că vor locui într-un cartier chic, cu iluminat stradal, canalizare, trotuare și spații verzi dichisite.

Sunt 16 blocuri pe stradă, iar unul dintre ele, spun autoritățile, este construit ilegal. Iar între promisiunile inițiale ale dezvoltatorului și situația din teren, spun locatarii, sunt probleme precum lipsa locurilor de parcare, noroiul de pe străzi, probleme cu branșamentele la rețeaua electrică, cu rețeaua de canalizare și cu locul în care oamenii își depozitează deșeurile menajere.

Necazurile locatarilor din Sânpetru au ajuns și în atenţia Gărzii de Mediu

Cristina Veștemean, comisar Comisariatul Județean Brașov, GNM: Tot complexul acela, conform avizelor și acordurilor deținute la documentație, ar fi trebuie să fie racordat la rețeaua de canalizare centralizată, ce aparține Companiei Apa. S-au aplicat sancțiuni în valoare de 100.000 lei, totale, nu numai pentru asta.

Pe acelaşi subiect

Dezvoltatorul imobiliar recunoaște că a ridicat ultimul bloc fără autorizație de construcție.

Virginio dell'Uomo, dezvoltator imobiliar: Mi-am asumat riscul de a-l construi, acel imobil, cu ideea că va ieși autorizația de construcție, pentru că eu am îndeplinit diligențele pentru această investiție.

Reporter: Cât de deranjantă este situaţia aceasta din punctul de vedere al comunităţii, al administraţiei?

Marian Arhire, primar Sânpetru: Este deranjantă, pentru că dorim să respectăm legea, le cerem tuturor să-și obțină avizele, să-și încercuiască șantierele, în momentul în care construiesc, să fie în legalitate cu tot ceea ce privește acte și modul de desfășurare a șantierului. Pentru acest bloc, s-a dispus demolarea lui și o amendă maximă, de 100.000 de lei.

Cine e de vină pentru coșmarul din "cartierul rezidențial"

Autoritățile îl amendează pe dezvoltator, dezvoltatorul dă vina pe autorităţi. Spune că Protecția Mediului și compania de apă sunt responsabile pentru lipsa canalizării. Că primăria ar trebui să asfalteze și că tot ea întârzie emiterea autorizației pentru ultimul bloc. Şi dă vină pe distribuitorul de electricitate, pentru că toate cele 15 blocuri sunt încă branșate la curent electric de șantier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Complexul imobiliar de "lux" în care dezvoltatorul a construit un bloc în plus. "S-a dispus demolarea lui"