Antena Meniu Search
x

Video Corespondență din Ucraina: ”Pericolul este iminent și oamenii se întreabă când va cădea următoarea bombă”

Viaţa ucrainenilor a devenit peste noapte o luptă pentru supravieţuire. Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu a trăit astăzi alături de locuitorii din zona Mariupol - Doneţk, prima zi de război, sub bombele ruşilor.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.02.2022, 22:32

Vezi și

Reporterul Laurențiu Rădulescu transmite: ”E o situație extrem de complicată aici, în Ucraina. Vorbim despre agresiuni continue, despre tiruri de artilerie continue începând din această dimineață. Am stat de vorba atât cu persoane aflate în centrul Mariupolului, în zone rezidențiale, unde bombele nu au căzut, dar și cu persoane din zonele periferice, din satele aflate în imediata apropiere a orașului.

Oamenii sunt împărțiți. Dacă în 2014 undeva la 80 - 90% dintre cei care locuiesc în această zonă erau rusofoni, situația în ultimii opt ani de zile s-a schimbat dramatic. Acum, proporția e de 50% cu 50%, oameni care își doresc diferite apartenențe, fie cu Ucraina, fie cu Rusia.

(...) Ce am văzut astăzi la periferia Mariupol a fost impresionant. Erau oameni care nu credeau că rușii se vor mai întoarce. Că locuințele lor se vor afla în continuare în bătaia mortierelor. Poate ce a impresionat cel mai mult este că locuințe civile, care nu au nicio legătură cu conflictul militar, au fost distruse.

Mariupol este un oraș important, singura cale terestră care poate face legătura dintre regiunile Doneţk şi Lugansk și Crimeea. (....) Pericolul este iminent și oamenii se întreabă când va cădea următoarea bombă”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Corespondență din Ucraina: ”Pericolul este iminent și oamenii se întreabă când va cădea următoarea bombă”