Antena Meniu Search
x

Video Cristian Diaconescu: "Ne aflăm pe o frontieră a unui viitor război rece. Situaţia va fi complicată ani de-a rândul"

Fostul ministrul de Externe Cristian Diaconescu a vorbit în exclusivitate în studioul Observator despre situaţia conflictului dintre Rusia şi Ucraina, dar şi despre noua rundă de negocieri. 

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 13:52

Vezi și

Fostul ministru crede că vom asista la un război rece care se va întinde pe ani întregi, chiar şi după încheierea conflictului. 

"În planul nevăzut al dialogului, au loc contacte pe diverse nivele inclusiv în ceea ce priveşte accesarea Moscovei şi a unor reprezentanţi. Decizia este însă la Vladimir Putin. Toată lumea îşi doreşte oprirea invaziei şi a acţiunilor militare distrugătoare care creează probleme uriaşe, şi Ucrainei şi lumii întregi. Trebuie să fim ponderaţi în aşteptări pentru că,deocamdată, în mod evident, Federaţia Rusă nu a oprit acţiunile militare. 

Despre o posibilă întâlnire Vladimir Putin - Volodimir Zelenski 

Am rezerve. Din 2014 până acum, doar într-un context multilateral, la un moment dat Zelenski s-a întâlnit cu Putin. Niciodată de la ocuparea Crimeei. Pe acest fundal, deşi ar fi dorit, am rezerve o astfel de întâlnire. 

Pentru oamenii de acasă, transmit mesajul de a avea încredere în partenerii europeni şi euroatlantici, România este apărată. Aţi construi un proiect de panică în acest moment nu îşi are rostul. Pe de altă parte, din ce în ce mai mult semnalele sunt că ne aflăm pe o frontieră a unui viitor război rece. Situaţia în acest moment va fi complicată ani de-a rândul. Este nevoie de calm, solidaritate", a declarat Cristian Diaconescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Cristian Diaconescu: "Ne aflăm pe o frontieră a unui viitor război rece. Situaţia va fi complicată ani de-a rândul"