Antena Meniu Search
x

Exclusiv Cum arată un antrenament al trupelor speciale ale jandarmilor: simulări virtuale şi scenarii în poligonul tactic. Care sunt cerinţele de angajare

Luări de ostatici, conflicte armate sau acţiuni în forţă. Sunt scenariile extreme pentru care se pregătesc luptătorii brigăzii speciale a jandarmeriei. Observator i-a însoţit pe terenul de instrucţie pe cei care se antrenează pentru ce e mai rău. Marea dorinţă a membrilor trupelor de elită este să nu fie nevoie prea curând de intervenţia lor.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 29.09.2021, 20:32

Vezi și

Suntem în casa modulară, teren de instrucţie pentru trupele speciale ale jandarmilor. Patru încăperi. la fel ca multe apartamente din România. În total, 70 de metri pătraţi pe care se pot desfăşura o mulţime de situaţii-limită.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Astfel de scenarii sunt foarte des repetate de către luptători. Această casă tactică poate reproduce diferite situaţii de luptă reale. Sunt folosite aceste arme marcatoare şi ţinte în care luptătorii trebuie să tragă atunci când intră într-un astfel de loc.

15 secunde au luptătorii Brigăzii Speciale a Jandarmeriei să verifice întreaga casă, dacă uşile sunt deschise. Dacă în calea lor apar diferite obstacole, timpul se triplează. Luările de ostatici au mai multe abordări. 

Coordonator echipă brigada specială: Tactica cu scut se foloseşte pentru un adeversar localizat şi înarmat. Durează mai mult, dar oferă o protecţie suplimentară.

Pe acelaşi subiect

Coordonator echipă brigada specială: În cazul în care nu se ştie unde este localizat adversarul, se va sacrifica siguranţa pentru a câştiga viteză.

Cât timp se antrenează membrii trupelor speciale pentru a fi pregătiţi pentru misiuni

Din poligonul tactic, luptătorii trec într-un scenariu virtual. Diferite situaţii de luptă sunt încărcate pe un ecran imens. 

Luptătorii Brigăzii Speciale din Jandarmerie sunt printre puţinii militari care pot interveni în cazul luărilor de ostateci şi atacurilor teroriste. Sunt antrenaţi să lupte pe uscat, în apă sau în aer.

Pentru a ajunge la un nivel mediu de luptă, membrii trupelor speciale au nevoie de cel puţin doi, trei ani de antrenamente. Anul acesta, Brigada Specială a Jandarmeriei caută 37 de tineri cu un anumit profil. Printre cerinţele din fişa postului sunt capacitatea la efort, rezistenţa la suprasolicitări şi vârsta minimă de 18 ani.

Cerinţele de angajare pentru Brigada Specială

  • capacitate de efort;
  • aptitudini fizice;
  • rezistenţă la suprasolicitări;
  • vârstă minimă 18 ani;
  • apt psihologic;
  • fără antecedente penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Cum arată un antrenament al trupelor speciale ale jandarmilor: simulări virtuale şi scenarii în poligonul tactic. Care sunt cerinţele de angajare