Antena Meniu Search
x

Video "Este cea mai bună cale de a preveni un atac asupra României". Șeful NATO vorbește despre cum vom fi protejați de armata Rusiei

Într-un interviu pentru Observator, secretarul general al NATO avertizează că, în Europa, riscul unui conflict rămâne extrem de ridicat. Tocmai de aceea, prezenţa Alianţei Nord Atlantice şi a militarilor străini va fi tot mai mare în următoarea perioadă. Grupuri de luptă permanente se vor instala în România pentru a preveni un eventual atac. Situaţia de securitate din regiune este subiectul unei discuţii telefonice între Joe Biden şi liderii transatlantici, inclusiv Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg.

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 21:25

Vezi și
  • Mai multe declarații ale secretarului general al NATO, sâmbătă și duminică, la Observator 19

Sosit în România la o zi după tancurile americane, Jens Stoltenberg a anunţat că vom fi gazdă pentru un grup permanent de luptă, format din militari ai mai multor state membre NATO.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Săptămâna viitoare vom discuta la şedinţa miniştrilor apărării din cadrul NATO nevoia unei prezenţe pe termen lung în România, printr-un nou grup de luptă, pe care Franţa s-a oferit să-l conducă. Avem astfel de grupuri în ţările baltice şi în Polonia şi e important să discutăm prezenţa unor structuri similare mai ales pe teritoriul României.

Temerile sunt legate, în primul rând, de trupele ruse dislocate în Crimeea, la puţin peste 300 de kilometri distanţă de România. În aceeaşi zonă, ruşii şi-au sporit prezenţa în urmă cu doar câteva zile cu mai multe nave de desant şi au intensificat exerciţiile militare care simulează conflicte.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Mai ales acum, când vedem că Rusia îşi consolidează prezenţa în şi în jurul Ucrainei, e importantă prezenţa NATO în România, pentru a demonstra că suntem aici să protejăm și să apărăm România, și acesta este cea mai bună cale de a preveni un atac asupra României.

Pe acelaşi subiect

NATO pregătește un grup de luptă permanent, în România

În plus, forţele vor spori inclusiv la Marea Neagră, unde un grup de luptă permanent va lua locul celui prezent acum prin rotaţie.

Secretarul general al NATO a vizitat azi baza militară Mihail Kogălniceanu, alături de preşedintele Klaus Iohannis. Tot azi, 1.000 de militari americani detaşaţi de Washington din Germania au sosit în România, pentru a consolida flancul estic al alianţei.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Suntem foarte recunoscători pentru contribuţia României în cadrul NATO. Împreună suntem puternici – unul pentru toţi, toţi pentru unul – doar aşa România va fi în siguranţă, la fel ca toţi ceilalţi membri NATO.

De aproape patru ani, România cere prezenţă sporită şi permanentă a trupelor NATO pe teritoriul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Exclusiv Observator » "Este cea mai bună cale de a preveni un atac asupra României". Șeful NATO vorbește despre cum vom fi protejați de armata Rusiei