Antena Meniu Search
x

Video Fenomenul drogaţilor din zona Unirii. Localnicii sunt terorizați: "Sparg apartamente, fură din buzunare, nu mai știu de ei"

Fenomenul drogaţilor din zona Unirii, la doi paşi de Palatul Parlamentului, pare o problemă fără rezolvare. O echipă Observator s-a întors acolo de unde vă arătam imagini cu drogaţii care intră în scările de bloc şi îi terorizează pe locatari. Autorităţile îşi pasează răspunderea. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 04.09.2023, 21:47

Vezi și

- Salut! Ce faci aici?

- Mă droghez.

- Păi de ce?

- De plăcere, de depresie. 

Pe acelaşi subiect

- Vii des aici?

- Da. 

- ​Crezi ca-mi arde de cineva? Nu-mi arde de de nimeni.

Pe bărbat l-am găsit în spatele blocului de lângă Curtea de Apel, în miezul zilei. 

- Cu ce te droghezi?

- Nu contează.

- De unde ei?

- De peste tot.

- Se găsește asa peste tot?

- Da.

- Sunt cristale, prafuri, ce sunt?

- Prafuri. Oricum nu apar. Nu apar la analize.

Brusc, starea tânărului se schimbă şi devine agresiv. 

- Pleacă cu camera aia de aici ca ți-o sparg. Ma panichez pe tine și după aia te dau de-ţi arunc alea de acolo,

Andreea Petrescu, reporter Observator: După 24 de ore, aici este doar puţin mai curat, unele gunoaie au fost ridicate iar altele au fost doar aranjate dar lăsate în continuare aici. Mai mult decât atât, a apărut şi o patrulă de poliţie, imagine pe care de altfel oamenii care locuiesc în zonă nu o vâd foarte des.  

Le-am spus poliţiştilor că tocmai ne-am întâlnit cu un consumator agresiv. 

Locuitorii din Piața Unirii sunt terorizaţi în fiecare zi de drogaţi

Sorin Stoicescu: Eram la ultimul etaj în dreptul uşii şi în faţa mea era un individ din ăsta care la un moment dat a scos o şurubelniţă din buzunar şi a vrut să o înfigă în mine. M-am ferit, şurubelniţa s-a înfipt în uşă, l-am lovit şi a fugit.

Locanic: Sparg apartamente, fură din buzunare, portofele, se droghează, când se droghează nu mai ştiu de ei. Intră peste tine, nu e problemă. Foarte agresivi, arată cuţite.

Oamenii umblă cu sprazuri cu piper la ei şi spun că nu se simt apăraţi de nimeni. Aşa că vor să angajeze o firmă de pază.

Sorin Stoicescu: În momentul în care constatăm că sunt probleme în zonă, să cerem o intervenţie fulger cu forţele acelea de mascaţi ale companiilor private. Asta va rezulta dintr-o cerere făcută de câţiva avocaţi care au discutat deja cu asociaţiile de proprietari, să fim scoși de la plată pentru impozite şi taxe locale.

Autorităţile pasează răspunderea. Zona e la intersecţia a trei sectoare, iar drogații se plimbă nestingheriți

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 ne-au transmis că nu se află în aria lor de competenţă, cei de la Sectorul 4 - că poliţia locală nu are nicio atribuţie legală, iar cei de la Sectorul 3 ne-au spus că "au fost depistate patru persoane care aveau asupra lor substanțe halucinogene, persoane care au fost predate către Secția 10 Poliție, în vederea continuării cercetărilor"

Poliţia Capitalei are doar statistici generale, iar Agenţia Naţională Antidrog spune că poate să-i ajute pe cei care vor să fie ajutaţi.

Ramona Dabija, ANA: Toți cei care au nevoie și-și doresc să intre în programul agenției, li se oferă această posibilitate. Să nu uităm că vorbim de persoane adulte care trebuie să-și manifeste acordul, să dorească să vorbească cu noi.

Agenţia Naţională Antidrog are în Bucureşti doar 16 specialişti: medici, psihologi şi asistenţi sociali care pot lucra cu aceşti consumatori.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Exclusiv Observator » Fenomenul drogaţilor din zona Unirii. Localnicii sunt terorizați: "Sparg apartamente, fură din buzunare, nu mai știu de ei"