Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile terifiante ale lui Cătălin şi Mihai, doi foşti consumatori de droguri: "Am vrut să bag maşina în secţia de Poliţie" / "M-am urcat la volan în pielea goală"

După un şir lung de tragedii, decidenţii s-au convins că e momentul să facă ceva. Fenomenul şoferilor drogaţi a scăpat de sub control şi abia acum ne dăm seama că nu avem legi, nu avem oameni care să le aplice, nu avem teste suficiente şi nici ochii bine deschişi la tot ce se întâmplă în jurul nostru. Există, însă, o directivă mai veche a Uniunii Europene, care spune clar că dependenţii de droguri nu trebuie să primească permis de conducere. Şi România abia acum începe să o ia în seamă. Urmează un nou episod din seria Lege şi Dezordine.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 01.09.2023, 16:29

Vezi și

"De cele mai multe ori mă suiam drogat la volan. Heroina îţi dădea stare de somnolenţă, deschideam geamurile să nu adorm. Şi mergeam cu viteză, am vrut să bag maşina în secţia de poliţie. M-au văzut şi când am deschis uşa am căzut în cap", a declarat Cătălin, fost consumator de droguri. "Am terminat drogurile de acasă şi după aia nu am mai putut rezista, în mijlocul nopţii, m-am urcat în maşină, în pielea goală eram, m-am urcat în maşină, şi m-a văzut poliţia", a declarat Mihai, fost consumator de droguri.

Frânturi de amintiri din viaţa unor oameni care nu puteau trăi fără să se drogheze

Sunt frânturi de amintiri din viaţa unor oameni care nu puteau trăi fără să se drogheze. Şi care au pus în pericol oameni nevinovaţi. "Mă angajasem pe o maşină de lapte la şcoli şi consumam în timp ce conduceam. Intram pe străduţe înguste şi auzeam cum sar oglinzile de la maşini în spatele meu. O inconştienţă care putea să-mi aducă un dezastru", a declarat Cătălin, fost consumator de droguri. Printr-un miracol, Mihai şi Cătălin s-au salvat. Şi pe ei, dar şi pe cei pe care i-ar fi putut ucide. Dar fenomenul scăpat de sub control face victime în fiecare zi. "Pur şi simplu, ne uităm mai atent la problema asta acum. Generaţia tânără nu are niciun fel de scrupule la capitolul ăsta - conduc drogaţi în orice formă, în orice stare", a declarat Mihai, fost consumator de droguri.

"Ganditi-va ca o doza poate sa fie in jur de 10 lei. Este accesibila de orice copil care merge la scoala si primeste de la un parinte bani de un sandwich", a declarat Cătălin, fost consumator de droguri. Mulţi nu se mai pot opri decât atunci când devin autorii unor tragedii care cutremură o ţară. Vlad Pascu, şoferul maşinii, avea în sânge un cocktail de şase droguri extrem de puternice. Ar fi început să consume de la vârsta de 13 ani. De ce ne oprim noi doar când mor oameni CUT pe de-a întregul nevinovaţi? Pentru că avem un fetiş al tragediei. Până când nu urlă şi până când nu e sânge pe linoleum, românul nu se opreşte. Dacă politicianul iese şi spune "Suntem toţi vinovaţi", nu-i departe de adevăr, deşi ştim că minte cu neruşinare. Avem o contribuţie pentru că suntem complici morali, prin propria noastră inerţie.

Pe acelaşi subiect

După tragedia din 2 Mai, apar, în sfârşit, şi primele propuneri care ar putea schimba ceva. "Voi propune Guvernului și Parlamentului instituirea obligativității testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului și extinderea examinării medicale la restituirea permisului de conducere reținut pentru consumul de alcool și droguri. Deci vrei carnet, test antidrog", a declarat Cătălin Predoiu, ministrul de Interne.

Electoratul crede că statul a eşuat fundamental. Preşedintele zice că nu. "Sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale. Întrebarea pe care cred că ne-o punem toți este de ce s-a ajuns până aici? De ce nu s-a prevenit ce a putut fi prevenit?", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. Asta ne întrebăm şi noi la Observator de mai bine de un an. La nivelul uniunii europene există încă din 2006 o directivă privind consumul de droguri la volan - directivă care a fost transpusă printr-un ordin al ministerului sănătăţii. Dar incomplet.

"Textul zice ca nu ai voie sa emiti permis de conducere unei persoane care este dependenta sau care consuma frecvent substante psihotrope. Ori acest text nu se regaseşte în legislaţia noastră. Exista doar mentiuni la apt medical. Şi atat", a declarat Vlad Gheorghe, europarlamentar.  Dacă textul de lege ar fi fost complet, în România, indivizi ca Vlad Pascu, Mario Iorgulescu şi alţii ca ei, nu ar fi trebuit să aibă permis de conducere. Şi oamenii aflaţi în fruntea unor institituţii-cheie, care ar fi trebuit să oprească valul consumului de droguri, nu ne-ar fi râs în nas.

" Nimeni nu-şi mai doreşte să... aaa, vorbesc prostii, că mă fac ăia zob. Mă fac ăia zob. Dar asta e, am intrat, joc. Păi adevărul vreau să-l zis, dar nu pot să-l zic", a spus şeful Agenţiei Naţionale Antidrog. După declaraţia revoltătoare dată Observator, şeful de la Antidrog a fost demis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Exclusiv Observator » Mărturiile terifiante ale lui Cătălin şi Mihai, doi foşti consumatori de droguri: "Am vrut să bag maşina în secţia de Poliţie" / "M-am urcat la volan în pielea goală"