Antena Meniu Search
x

Video Testele antidrog, puse la treabă după tragedia din 2 Mai. Avântul poliţiei, taxat dur de şoferi: "La noi aşa se face, după ce moare cineva"

Acuzată că face prea puţine teste antidrog şoferilor, Poliţia Română a făcut o demonstraţie de forţă aseară. La o săptămână după tragedia de la 2 Mai, agenţii au oprit sute de şoferi pe litoral şi la Bucureşti. Heirupul Poliţiei a fost taxat de cei opriţi. Doar după ce moare cineva sistemul îşi face datoria, au spus mulţi. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 26.08.2023, 19:19

Vezi și

"La o săptămână după accidentul în care şoferul drogat a intrat cu maşina în grupul de opt tineri şi la doar 100 de metri de locul unde s-a produs tragedia, poliţiştii trag maşinile pe dreapta. Agenţii îi testează pe şoferi dacă au consumat droguri sau alcool", Cristina Niţă, reporter Observator.

Sute de şoferi, testaţi antidrog

"Face degaba, acum, degeaba le face. Trebuia să le facă atunci, pe loc, nu acum. După ce au murit doi oameni? La noi aşa se face. După ce moare cineva, atunci se face ceva", comentează un pasager.

Cei mai mulţi poliţiştii au fost trimişi la Vama Veche şi Mamaia. Însă filtre şi controale au fost în tot judeţul Constanţa. Nu doar în staţiuni, ci şi în oraşe şi comune precum Tuzla sau 23 August. Aproape 700 de şoferi au fost testaţi de poliţişti. Opt conduceau băuţi, iar patru, sub influenţa drogurilor. 

Pe acelaşi subiect
  • Poliţist: Acum câte zile ai zis că ai consumat?
  • Şofer: Şase zile.
  • Poliţist: Şi ce ai consumat?
  • Şofer: Cocaină.

Un şofer care conducea după ce consumase canabis a încercat să negocieze cu poliţiştii. 

  • Şofer: Putem să mergem într-o zonă mai retrasă? Dacă sunteţi drăguţi?
  • Poliţist: Aici este autospeciala de poliţie, aici este aparatul drugtest, nu putem să mergem la 100 de metri distanţă, da?

Alţi doi şoferi tineri au fost testaţi pozitiv pentru metamfetamină. Acţiunea de azi-noapte a fost total diferită de cele despre care povestesc poliţiştii detaşaţi pe litoral: "Noi am fost doar semafoare umane timp de nouă ore pe zi. Nu ne-au lăsat să acţionăm absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât".

"Au fost plantaţi doar în intersecţii pentru a dirija traficul rutier şi atâta tot. Pur şi simplu nu au fost lăsaţi în alte filtre ca să poată aplica sancţiuni contravenţionale", spune Dan Saltelechi, vicepreşedinte Sindicat Europol.

Razii şi în Bucureşti

Razii au fost noaptea trecută şi la Bucureşti. Şase şoferi au fost testaţi pozitiv pentru droguri, la acţiunea din Capitală. Unul singur pentru alcool. Într-o maşină în care se aflau cinci persoane, trupele speciale au găsit zeci de plicuri cu prafuri albe, pe care le-au trimis la analize. Un tânăr de 18 ani a recunoscut că plicurile îi aparțin. 

  • Poliţist: Ce reprezintă praful acela alb?
  • Adolescent: De acolo?
  • Poliţist: Da.
  • Adolescent: Este cafeină.

Poliţiştii au prins ieri în toată ţara 60 de şoferi băuţi şi 31 drogaţi şi le-au reținut permisul de conducere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Testele antidrog, puse la treabă după tragedia din 2 Mai. Avântul poliţiei, taxat dur de şoferi: "La noi aşa se face, după ce moare cineva"