Antena Meniu Search
x

Video Interviu exclusiv cu Geeta Rao Gupta: "Nu e vorba că femeile sunt în mod natural mai pașnice, ci perspectiva lor e diferită față de cea a bărbaților"

Educaţia sexuală în şcoli, pe înţelesul tuturor copiilor, este soluţia pentru a diminua numărul sarcinilor în adolescenţă. Este unul dintre mesajele date, aici la Bucureşti, de una dintre cele mai importante voci din lume, care apără şi promovează drepturile femeilor, Geeta Rao Gupta, ambasador global al problematicilor femeilor, din Departamentul de Stat American.

Andreea Ţopan
de Andreea Ţopan

la 23.11.2023, 19:04

Vezi și

La scurt timp de la lansarea stategiei internaţionale "Femei, Pace şi Securitate" a administraţiei Joe Biden, înaltul oficial a mai declarat că SUA şi România vor continua să facă front comun în apărarea şi promovarea drepturilor femeilor.

"Strategia privind "Femeile, Pacea și Securitatea" a fost, în ansamblu, considerată coloana vertebrală a politicii externe a Statelor Unite, atât ca măsură modernă, cât și strategică. rovocarea constă, în principal, în faptul că implicarea femeilor în chestiunile de pace și securitate a fost adesea considerată o chestiune secundară. Femeile, ca mame, de exemplu, femeile ca lideri comunitari, femeile ca responsabile de grija propriei case, au perspective foarte diferite față de cele ale bărbaților. Prin urmare, nu este vorba că femeile sunt în mod natural mai pașnice, ci perspectiva lor este deseori diferită față de cea a bărbaților, iar pentru a lua cele mai bune hotărâri, este nevoie de diversitate de opinii la masa luării deciziilor", a declarat Geeta Rao Gupta.

Urmăriţi întreg interviul în player-ul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Exclusiv Observator » Interviu exclusiv cu Geeta Rao Gupta: "Nu e vorba că femeile sunt în mod natural mai pașnice, ci perspectiva lor e diferită față de cea a bărbaților"