Antena Meniu Search
x

Kira Hagi, drumul spre succes prin forţele proprii. Motivul pentru care a ales să rămână în România: "În fiecare zi o iei de la zero"

Când porţi cel mai cunoscut nume din România, să-ţi faci prenumele cunoscut e o provocare. Pe care Kira Hagi a îndeplinit-o cu succes. E actriţă, pictoriţă, profesoară de actorie. S-a născut în lumina reflectoarelor, într-o familie unde munca, onoarea şi responsabilitatea sunt legi nescrise. Crescută cu aceste valori sănătoase, Kira s-a transformat într-un om mare şi bun. Un model al generaţiei ei. Un adult, care nu şi-a pierdut niciodată sufletul de copil.

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 08:54

Vezi și

S-a născut în Barcelona, şi-a trăit o parte a copilăriei în Istanbul. A studiat actoria în America. Şi ar fi putut să strălucească în orice ţară a lumii. Dar ea a ales România.

Kira Hagi: Când am fost plecată din ţară m-am simţit dezrădăcinată de tot ce ştiu. Dorul de ţară, dorul de familie. Dorul de tot ce ştiu eu. Mi se pare important în viaţa ta să ai o dezrădăcinare, ca să înţelegi importanţa rădăcinilor tale.

Reporter: Ce le datorezi părinţilor?

Kira Hagi: Sfaturile lor. Dar şi de la părinţi, şi de la bunici. Bunicii sunt cei mai drăguţi, au cele mai vechi sfaturi, dar ce îmi spun bunicii întotdeauna e să nu-mi fie frică de nimic. Pur si simplu să am credinţă

Azi, bunicii Kirei o privesc cu mândrie

Au venit special la Braşov, s-o susţină. Se joacă în premieră "Sistemul perfect", o piesă care a ridicat sala în picioare în Bucureşti.

Kira Hagi: Bunicii înseamnă moştenire, suflet, tradiţie, istorie.

Bunica: Ce înseamnă Kira pentru noi? Bucurie, în primul rând, că am crescut-o.

Bunicul: Noi, acum, la vârsta noastră, culegem roadele după nepoţi. Kira ne-a scos în lume, Ianis la fel. Şi sunt mândru că şi-a ales această cale. Arta.

Kira Hagi: La premiera din Bucureşti m-au surprins părinţii. Am fost atât de încântată încât am sărit în braţele lor. Tata a fost primul.

Pentru o generaţie şi pentru o vreme, ea a fost cunoscută drept fiica lui Hagi. De acasă a primit numele. Prenumele şi l-a făcut singură cunoscută. Kira şi-a construit drumul spre inima publicului, cu fiecare rol jucat.

Pe scenă a fost prinţesă, pe marele ecran victima unui sistem teribil, în filmul între Chin şi Amin.

Kira Hagi: Nu ştim multe lucruri despre istoria noastră, dar e important să vorbim despre ea, pentru a nu repeta greşelile din trecut.

Pe micile ecrane e Mira din serialul Lia, în atelierul de pictură - artista care se exprimă în culori. Acasă, e simplu, Kira. 

Kira Hagi: Am primit şi un sfat foarte bun de la ai mei. Mi-au spus că supărarea trebuie să dureze 24 de ore. Şi după aceea, o iei de la capăt. Adică în fiecare zi o iei de la zero.

Oriunde ar merge, Kira poartă cu ea amintirile de acasă

Acrescut într-o familie de machidoni, unde tradiţia este sfântă.

Kira Hagi: Şi sarmalele, şi cozonacul. Şi melodiile noastre tradiţionale, şi datina, şi de toate. În copilărie, vai, iarna când venea iarna, mirosul de iarnă, de frig. Frigul nu miroase, dar pentru mine când eram copil frigul mirosea. Toţi nepoţii o ajutau puţin pe bunica să facă majoritatea mâncărurilor pentru Crăciun, dar în ultimii ani am încercat şi eu să fac câte un cozonac, o pită. De Crăciun, de obicei încercăm să ne adunăm cu toţii

Cele mai frumoase amintiri se leagă de fratele ei. Ianis. Azi, fotbalist de succes.

Reporter: Ţi-ai luat vreodată mustrare sau ai fost pedepsită pentru ceva ce nu ai făcut şi făcea fratele tău?

Kira Hagi: Dau din casă, da, normal

Reporter: Tu-l acopereai pe el sau invers?

Kira Hagi: Amândoi

Când nu e pe scena de teatru, Kira Hagi e printre copii. De 5 ani, predă actorie şi dă mai departe tot ce a învăţat.

Reporter: Cum este la cursuri cu Kira?

Copil: Foarte frumos îmi place tare mult. Ne învață să facem piese și să exersăm și exerciții de dicție. Mereu zâmbește, mereu e fericită și nu se supăra niciodată

Kira Hagi: Mi-a plăcut întotdeauna să fiu profesoară. Mă simt ca un copil aici. Când ești copil, să fii copil este un lucru serios

La mulți Antena1 pentru cei 30 de ani. La mulți ani România, la mulți ani romani!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Exclusiv Observator » Kira Hagi, drumul spre succes prin forţele proprii. Motivul pentru care a ales să rămână în România: "În fiecare zi o iei de la zero"