Antena Meniu Search
x

Exclusiv Mărturia mecanicului de locomotivă care a evitat la limită un carnagiu. O maşină de pompieri a tăiat calea trenului. "Dumnezeu a pus mâna şi ne-a salvat"

Omul care a avut la dispoziţie o secundă să decidă cum salvează cinci vieţi îşi spune povestea într-un interviu în exclusivitate pentru Observator. Este mecanicul de locomotivă care a evitat la limită un carnagiu, când o maşină de pompieri a tăiat calea trenului pe care îl conducea. Şefii i-au dat 10.000 de lei primă, dar spune că pentru el este mai important că poate să doarmă liniştit, fără să vadă chipurile celor care ar fi sfârşit sub roţi. 

de Redactia Observator

la 20.04.2024, 19:34

Vezi și

Sorin Stan, mecanic de locomotivă: Dumnezeu a pus mâna şi ne-a salvat. Şi pe mine şi pe el. Şi pe toată lumea. 

Sorin Stan are şi acum un nod în gât când îşi aduce aminte de maşina de pompieri care a trecut la doi metri în faţa locomotivei lui. Cei 20 de ani de experienţă l-au făcut să ia rapid decizie salvatoare. 

Sorin a fost recompensat cu 10.000 de lei pentru gestul său eroic

Sorin Stan, mecanic de locomotivă: Două secunde dacă frânam mai târziu, eram în ei. Erau cam la 150-200 de metri înaintea mea. Am dat semnale de atenţie cu fluierul locomotivei, repetate. La o viteză de 65 de kilometri pe oră să opreşti o garnitură întreagă... Îţi trebuie cam 600 de metri.

Pe acelaşi subiect

Şoferul care a pus în pericol viaţa lui şi a celor patru colegi de lângă el este cercetat disciplinat, chiar dacă a explicat că se grăbea să ajungă la o casă din Câmpia Turzii care luase foc. Mecanicul de locomotivă, în schimb, a fost premiat de şefii lui. Va încasa trei salarii în plus, adică peste 10.000 de lei. Este recunoscător, dar spune că adevărata răsplată au fost cuvintele fiului său.

Sorin Stan, mecanic de locomotivă: Băiatul a fost foarte mândru de mine. Bine, tati, că ai frânat şi n-ai omorât oameni.

Eroul din locomotivă lucrează la Depoul Braşov - este unul dintre cei mai pricepuţi de acolo. Îşi iubeşte meseria şi a făcut multe cursuri de perfecţionare, care l-au ajutat să salveze vieţile celor imprudenţi. Are, însă, o rugăminte pentru şoferii care cred că pot să treacă înaintea trenului.

Sorin Stan, mecanic de locomotivă: Să fie atenţi la trecerile de nivel de cale ferată pentru că trenul nu se poate opri în 200 de metri. 

Peste 100 de maşini au fost lovite de tren la trecerile peste calea ferată anul trecut. 14 oameni au murit în aceste accidente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Exclusiv Observator » Mărturia mecanicului de locomotivă care a evitat la limită un carnagiu. O maşină de pompieri a tăiat calea trenului. "Dumnezeu a pus mâna şi ne-a salvat"