Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Educaţiei, despre scandalul de plagiat în care este implicat premierul Nicolae Ciucă: „Nici nu-l ajută, nici nu-l încurcă”

Sorin Cîmpeanu a vorbit la Podcastul Observator cu Mădălina Iacob despre modificările din școli, examenul de bacalaureat, scandalul legii doctoratelor, dar și despre reforma care se conturează acum în sistemul de învăţâmânt românesc.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.08.2022, 16:30

Premierul României, Nicolae Ciucă
Premierul României, Nicolae Ciucă - Profimedia Images

Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat, iar în plin scandal, noua lege a educaţiei desfiinţează Consiliul Național de Atestare Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

După ce mai multe persoane din mediul academic au considerat schimbarea legii și desființarea CNATDCU ca fiind o dedicație directă în ajutorul premierului, Ministrul Educației a vorbit despre acest lucru în cadrul Podcastului Observator, cu Mădălina Iacob.

Acesta a fost întrebat cum consideră că este influențată situația premierului, prin desființarea Consiliului, dar și prin schimbările care urmează să fie abordate la nivelul legii, privind sancționarea plagiatului.

Nici nu-l ajută, nici nu-l încurcă”, a spus ministrul.

Pe acelaşi subiect

Ciucă nu va fi sancționat în conformitate cu noile modificări făcute asupra legii

Ministrul Educației a susţinut că problema premierului va fi analizată și tratată după regulile care sunt în vigoare la momentul actual și nu după cele ce urmează să fie implementate. 

Le recomand să citească până la final, pentru că legea este scrisă în limba română, că sesizarile aflate în curs până la momentul promulgării noii legi se tratează și soluționează după regulile în vigoare la data sesizării. Lucrurile despre care avem cunoștințe acum se rezolvă după regulile în vigoare acum”, a declarat Cîmpeanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Ministrul Educaţiei, despre scandalul de plagiat în care este implicat premierul Nicolae Ciucă: „Nici nu-l ajută, nici nu-l încurcă”