Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care avionul rusesc Ilyushin IL-96 aterizează la București: 40 de diplomaţi şi funcţionari, expulzaţi la Moscova

Avionul care-i va repatria pe cei 40 de diplomaţi şi funcţionari administrativi ruşi la Moscova a sosit azi dimineaţă la Bucureşti. Misiunea are loc la o lună după ce România a cerut Federaţiei Ruse să reducă personalul de la noi. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 01.07.2023, 15:17

Vezi și

Avionul rusesc a ajuns la Bucureşti în jurul orei 10:00 dimineaţa. Reporterii Observator au surprins în imagini aterizarea aeronavei.

Avionul rusesc a aterizat la Bucureşti

"Aeronava rusească Ilyushin IL-96 a primit aprobarea specială pentru a intra în spaţiul Uniunii Europene, automat de a ateriza aici pe Aroportul Henri Coadă din Otopeni în urma unei cereri făcute de Ministerul Afacerilor Externe către Ministerul Apărării Naţionale", transmite Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator.

Mai exact, pe 8 iunie, Guvernul a cerut Rusiei să reducă numărul de angajaţi de la ambsadă, la un nivel apropiat ce cel al reprezentanţei diplomatice române la Moscova. Astfel, 11 diplomaţi şi 29 de angajaţi care aparţineau personalului tehnico-administrativ au fost expulzaţi. 

Diplomaţi ruşi, expulzaţi la Moscova

Cursa specială a fost autorizată în baza unui articol din Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice. Asta pentru că, în prezent, avioanele din Rusia nu pot zbura în spaţiul aerian al Uniunii Europene, ca urmare a restricţiilor impuse după invadarea Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Exclusiv Observator » Momentul în care avionul rusesc Ilyushin IL-96 aterizează la București: 40 de diplomaţi şi funcţionari, expulzaţi la Moscova