Antena Meniu Search
x

Video Reacţia lui Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti: "Românii ne văd drept agresori. Lor le place să susţină Kievul"

Rusia ameninţă România cu represalii după ce Ministerul Afacerilor Externe a cerut Moscovei să-şi reducă personalul din ambasada de la Bucureşti. Micuţa Islanda a mers chiar mai departe de atât: a anunţat că îşi închide ambasada de la Moscova. Neimpresionat de sancţiuni, Vladimir Putin anunţă că într-o lună va  avea arme nucleare în Belarus.

de Redactia Observator

la 09.06.2023 , 21:52

România i-a cerut Rusiei să îşi reducă personalul din Ambasada de la Bucureşti. E vorba de 51 de posturi, dar cum nu toate erau ocupate, în realitate, vor pleca doar 40 de oameni. Printre ei sunt şi 11 diplomaţi. Mai puţin diplomat a fost răspunsul Moscovei. "Considerăm această decizie ca încă un atac ostil care duce la degradarea în continuare a relațiilor bilaterale, care, prin eforturile Bucureștiului, au fost deja aduse într-o stare deplorabilă. Demersul părții române nu va rămâne fără răspuns", a sunat replica purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe. Valery Kuzmin, ambasadorul rus în România a intrat în direct la tv să se plângă de decizie.

În Ucraina se adună probele împotriva Rusiei în cazul barajului aruncat în aer

"Suntem văzuţi ca agresori în România. Lor (n.red. românilor) le place să-şi manifeste sprijinul pentru regimul neonazist, criminal şi terorist din Kiev", a declarat Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România. Pe Twitter, ministrul ucrainean de Externe a scris că aplaudă mutarea şi că România dă un exemplu bun. Puţin mai târziu, Islanda a decis închiderea ambasadei sale din Moscova de la 1 august. Până atunci, arme nucleare ale lui Putin vor fi deja mutate în Belarus. "Pe 7-8 iulie se încheie pregătirea instalaţiilor şi imediat apoi vom începe desfăşurarea armamentului respectiv pe teritoriul dumneavoastră. Aşadar, totul decurge conform planului", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Vezi și

Între timp, în Ucraina se adună probele împotriva Rusiei în cazul barajului aruncat în aer. Norsar, o agenţie norvegiană care măsoară intensitatea cutremurelor, spune că o explozie a avut loc la ora 2 şi 54 de minute dimineaţa în zona barajului. A fost atât de puternică încât a fost detectată de un sistemul de senzori amplasat în Bucovina, la 620 de kilometri de Nova Kahovka. "Barajul nu a fost bombardat. Acesta a fost distrus de explozivii instalați în zonele în care sunt amplasate turbinele. Această zonă este sub controlul Rusiei", a declarat Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene. În teritoriile ocupate de ruşi, bilanţul spargerii barajului a ajuns la 8 morţi şi 5.800 de evacuaţi. Furia apelor a cărat resturi până în Odesa, la 140 de kilometri distanţă. De pe un acoperiş adus de puhoaie localnicii au salvat un câine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Reacţia lui Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti: "Românii ne văd drept agresori. Lor le place să susţină Kievul"