Antena Meniu Search
x

Video PODCASTURILE OBSERVATOR. Prinţesa Urbană, despre tactica "pedepselor" în procesul de educare a copilului

Ioana Macoveiciuc sau "Prințesa Urbană", scriitoare, mamă și un bun specialist în parenting, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre educația copiilor, comportamentul părinților față de aceștia și modul în care trebuie să gestioneze anumite situații, în raport cu propriul copil.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.08.2022, 16:55

Vezi și

Scriitoarea a explicat, în cadrul Podcastului Observator, de ce pedepsele nu sunt soluția pentru a-l face pe copil să conștientizeze anumite lucruri greșite pe care le-a făcut sau, mai rău, să fie folosite pentru a demostra nivelul de superioritate pe care adultul îl are față de copil.

Este important ca părintele să știe ce și cât să ceară de la copil

Aceasta susține că este important ca în momentele în care un conflict se ivește între părinte și copil, adultul să înțeleagă faptul că modul copilului de a percepe lucrurile din jur și acțiunile sale este diferit de al său.

Ioana Macoveiciuc: „Eu ca părinte, adult responsabil pentru comportamentul meu, pot să mă uit la situație și să înțeleg de ce copilul face un anumit lucru și pot să-l ajut să se oprească în alt fel, neagresiv, nonviolent.”

Bloggerița a ținut să menționeze că este esențial ca un părinte să știe cât să ceară de la propriul copil, deoarece copilul nu are capacitatea formată integral, pentru a putea pune în practică tot ceea ce îi cere adultul.

Ioana Macoveiciuc: „Copiii se nasc cu dorința de a-și mulțumi părintele, de a-l face fericit. Dacă un copil nu face ce aștepți de la el, nu se oprește când îi spui, înseamnă că nu poate. Eu ca părinte, adult responsabil pentru comportamentul meu, ceea ce copilul nu este, că e prea mic, creierul lui nu ştie să se oprească doar că i-a zis mama să se oprească, pot să îl ajut să se oprească în alt fel, nonagresiv. Poate aştepţi prea mult de la el. Sunt părinţi care au pretenţia de la copiii de 2 ani să stea la masă şi să coloreze două ore. Nu poate! Corpul lui, creierul lui nu sunt pregătite.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Exclusiv Observator » PODCASTURILE OBSERVATOR. Prinţesa Urbană, despre tactica "pedepselor" în procesul de educare a copilului