Antena Meniu Search
x

Video Reportaj exclusiv Observator din "cimitirul" tancurilor ruseşti. Între Kiev şi Bucha zace tehnica militară distrusă a inamicului: ucrainenii vin în vizită ca la muzeu

Un cimitir de tancuri ruseşti. Undeva, între Kiev şi Bucha, zeci de transportoare blindate şi tancuri ruseşti au devenit muzeu pentru ucraineni. Imaginea victoriei armatei lui Zelenski atrage curioşii care se pozează cu tehnica militară.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 23.06.2022, 20:24

Vezi și

Dimitrovka, Ucraina. Pe drumul dinspre Kiev spre Bucea, pe un câmp, lângă şosea, această mamă îi arată fiicei pe care o ţine de mână cum arată victoria. În câmp, zac zeci de blindate ruginite. Un muzeu în aer lliber al tehnicii militare ruseşti distruse de armata lui Zelenski. În peisaj, urcaţi pe tancurile pline de rugină sunt ucrainenii curioşi. Imaginea arată ca o fotografie de muzeu. În aprilie, după ce zona a fost eliberată, echipa Observator a fost acolo şi v-a arătat dimensiunea dezastrului. Acum, la două luni distanţă, suntem din nou în faţa cicatricilor războiului.

Peste 500 de tancuri ruseşti, distruse în primele săptămâni de război

Locul este cunoscut drept cimitirul tancurilor ruseşti. Sunt peste 20 de blindate, tancuri şi transportoare. Tot ce vedeţi aici sunt blindate ruseşti care au atacat zone importante din jurul Kievului, Dimitrovka, Jitomir, de asemenea Irpin, Bucha si aşa mai departe. sunt zeci de blindate care au fost adunate pentru a fi dezasamblate. Ce a rămas din ele va fi folositor armatei ucrainene pe frontul de est. În martie, zona s-a aflat pentru câteva săptămâni sub ocupaţie rusă şi a fost scena unor confruntări teribile. Epavele tancurilor aruncate în aer au devenit atracţie turistică.

Uneori, reacţiile oamenilor sunt dincolo de cuvinte. Rezistenţa Ucrainei a adus pierderi militare importante Rusiei din datele furnizate de Kiev. În primele săptămâni de luptă, peste 500 de tancuri ale armatei de la Moscova au fost distruse.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Reportaj exclusiv Observator din "cimitirul" tancurilor ruseşti. Între Kiev şi Bucha zace tehnica militară distrusă a inamicului: ucrainenii vin în vizită ca la muzeu