Antena Meniu Search
x

Video Reportaj exclusiv Observator. Aşa arată 11 milioane de euro în ţigări de contrabandă: traficanţii au dotări ca în trupele speciale

Un munte de bani, autovehicule de lux, drone uriaşe şi dotări la care nu ne-am gândi vreodată că pot fi folosite de contrabandiştii de ţigări. Este dovada clară că traficul cu tutun generează averi de sute de milioane, iar capii reţelelor de contrabandă nu riscă niciun leu luat de pe piaţa neagră. Peste 5 milioane de pachete au fost confiscate doar în Sighetul Marmaţiei de la începutul anului. Este pentru prima dată când o echipă de televiziune filmează aici.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 02.12.2021, 18:00

Vezi și

Depozitul arată ca un munte de ţigări. E doar o mică parte din ceea ce se confiscă la graniţă. Dar chiar şi aşa, dacă pachetele ar fi ajuns pe piaţa neagră, le-ar fi adus o avere contrabandiştilor. Cam asa arata de sus aproape 11 milioane de euro. Altfel tradus, peste 5 milioane de pachete de tigari care au fost confiscate in ultimii ani de politistii de frontiera din Maramureş. Şi toată această marfă clandestină vine din Ucraina.

Contrabandiştii au dotări demne de trupele speciale

Alte patru milioane de pachete cu ţigări au fost confiscate în Suceava şi două milioane în Satu Mare, în ultimii cinci ani. Adică aproape 27 de milioane de euro, bani negri care ar fi trebuit să ajungă în buzunarele cărăuşilor, ale vânzătorilor şi şefilor filierelor transfrontaliere. Cărăuşii s-au adaptat atât vremurilor, cât şi vremii. Pe lângă camere de termoviziune, detectoare de camere video sau senzori de mişcare, au şi costume de neopren.

"Fiind apa râului Tisa rece, pentru a transporta coletele, îmbracă aceste costume de neopren, chiar dacă în multe situaţii nu i-a ajutat şi s-au înecat", a declarat Florin Coman, şef Poliţie Frontieră Sighetul Marmaţiei. Iar ca să scape de poliţişti, îşi cumpără bolizi de zeci de mii de euro. Maşini camuflate, cu motoare puternice care pot lăsa în urmă autoturismele poliţiei. Alţii îşi vopsesc maşinile să pară ale unor firme de curierat, ca să nu trezească suspiciuni. Iar o metodă e şi ascunderea pachetelor de ţigări în basculante, sub cantităţi uriaşe de alte materiale. Toate autovehiculele capturate pot fi văzute în curtea poliţiei de frontieră din Sighet. Aici rămân până când se termină procesele în care sunt implicaţi contrabandiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Reportaj exclusiv Observator. Aşa arată 11 milioane de euro în ţigări de contrabandă: traficanţii au dotări ca în trupele speciale