Antena Meniu Search
x

Video Sonia Simionov, corespondență din Kiev. Mesajul subliminal de la summit: "Ucraina, flancată de Europa". Când vor avea loc discuţii despre aderarea la UE

Soarta Ucrainei în Europa a fost decisă printr-un maraton de întâlniri pe care echipa Observator le-a urmărit minut de minut.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 03.02.2023, 20:05

Vezi și

În momentul în care s-a anunţat că vor intra în sală, toată lumea s-a aşezat, erau măsuri de securitate extreme. Liderii europeni au intrat alături de Volodimir Zelenski, primul a intrat preşedintele Ucrainei, apoi Jean Michel şi Ursula von der Leyen. Cei doi lideri europeni s-au aşezat pe flancuri, Volodimir Zelenski a stat în mijloc. A fost ca un mesaj subliminal: Ucraina, flancată de Europa. A fost o atmosferă formală, s-au făcut declaraţii clare în privinţa viitorului Ucrainei.

Securitatea a fost fără precedent, e primul summit care se desfăşoară într-o zonă de război. Vorbim despre oameni din armată, poliţie, servicii de pază private şi brigăzi speciale care au asigurat securitatea. Toate camerele de supraveghere din perimetrul clădirii în care a avut loc summit-ul au avut obiectivele lipite cu scoci. Nouă, reporterilor, ni s-au luat telefoanele, ni s-a blocat accesul la internet, am fost verificaţi de cel puţin 10 ori şi am intrat doar unii dintre noi.

Ucraina nu a primit astăzi, 3 februarie, un termen clar în privinţa posibilităţii de aderare la Uniunea Europeană. Zelenski a primit o agendă, iar următoarele discuţii pe marginea acestui subiect vor fi în primăvară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Exclusiv Observator » Sonia Simionov, corespondență din Kiev. Mesajul subliminal de la summit: "Ucraina, flancată de Europa". Când vor avea loc discuţii despre aderarea la UE