Antena Meniu Search
x

10 morți, dintre care 9 copii, în urma unui accident înfricoșător în SUA. 15 mașini s-au ciocnit și au luat foc. VIDEO

Zece persoane - inclusiv nouă copii - au murit într-un accident în lanţ implicând 15 vehicule, în apropiere de Greenville, în statul american Alabama. După coliziune, mai multe autovehicule au luat foc, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 21.06.2021, 19:52

Vezi și

Nouă copii și un adult au fost uciși în accidentul care a implicat mai multe vehicule pe autostrada 65 în Butler County, Alabama. Imagini de coșmar au fost surprinse după tragedie. Opt dintre copiii uciși, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani, se aflau într-un autobuz aparținând Tallapoosa County Girls Ranch, o fermă care oferă adăpost tinerelor abuzate.

O ipoteză luată în considerare este că mașinile au acvaplanat, s-au ciocnit, apoi au luat foc. Pagubele au fost atât de mari încât mulți dintre cei care au scăpat nu și-au putut recunoaște propriile mașini, relatează CNN.  Un tată în vârstă de 29 de ani și fiica sa de 9 luni care se aflau într-un alt vehicul au fost de asemenea uciși în urma accidentului. Furtuna tropicală Claudette a adus ploi abundente în sud-est SUA, după ce a atins uscatul în sud-estul Louisianei sâmbătă dimineață.

Un producător CNN a fost martor la accident în timp ce se întorcea acas, în Atlanta din Florida, dintr-o excursie cu familia, împreună cu soțul ei și fiica lor de 6 luni. Lacey Willis a povestit că în momentul impactului „nu era ploaie”, dar pe drum era încă multă apă. Willis era pe bancheta din spate a mașinii cu fiica ei când a simțit impactul. Mașina lor lovise o bară de protecție, declanșând airbagurile și ieșind de pe carosabil. 

Willis a povestit că și-a luat fiica și a mers cât mai departe de locul accidentului când a observat că vehiculele au început să ia foc. „Eram desculță, mă îndepartam și mă rugam” a povestit ea. Soțul ei a ajutat o familie - un bărbat, o femeie și cei doi copii ai lor - să iasă dintr-o camionetă care se răsturnase pe o parte. Oamenii strigau ca cineva să sune la urgențe, dar nimeni nu știa la ce kilometru se aflau. „Era un bărbat fără cămașă pe el”, a povestit producătoarea de la CNN. „Striga - căuta asistenți medicali, doctori”. Willis a spus că ea și familia ei au stat la locul accidentului timp de cinci ore. Unii oameni au rămas blocați pe marginea drumului, deoarece mașinile lor ardeau.

Pe acelaşi subiect

Șoferița autobuzului, singura supraviețuitoare din acest vehicul

Șoferul micului autobuz al fermei pentru fete a fost scos din vehiculul în flăcări, dar salvatorii nu a putut ajunge la victimele din interior la timp. În celălalt vehicul, tatăl a fost declarat mort pe loc, iar copilul său a fost declarat mort la spital. Fetița de 9 luni se afla într-un scaun auto, dar impactul a fost prea puternic.

Poliția din Alabama a cerut oamenilor care ar putea avea fotografii sau videoclipuri ale accidentului să le prezinte forțelor de ordine. Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi a anunțat duminică după-amiază că trimite o echipă de 10 anchetatori la locul accidentului.

Singura supraviețuitoare din autobuz este chiar directoarea fermei pentru tinere abuzate. Ea conducea vehiculul în momentul accidentului iar înăuntru se aflau și cele două fiice ale sale care au murit. Este internată în stare gravă, dar stabilă. Probabil a fost salvată de martorii care au tras-o din vehicul în timp ce era inconștientă. De pe patul de spital i-a transmis unui apropiat: „ Vă rog să le spuneți fetelor mele că le iubesc ”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 10 morți, dintre care 9 copii, în urma unui accident înfricoșător în SUA. 15 mașini s-au ciocnit și au luat foc. VIDEO