Antena Meniu Search
x

Video 100 de replici, după cutremurul de 5.9 pe Richter din Turcia. Un bărbat a murit, după ce a căzut pe scări

Un cutremur puternic, de 5.9 pe Richter, urmat de 100 de replici a zguduit Turcia noaptea trecută. Zeci de oameni au fost răniţi, cei mai mulţi în timp ce încercau să fugă disperaţi din case. Panica a ucis un bărbat, care a căzut pe scări. Epicentrul seismului a fost într-o provincie de la Marea Neagră, dar s-a resimţit şi la Istanbul şi Ankara. 

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 20:05

Vezi și

Turcia s-a cutremurat la 4 dimineaţa atunci când cei mai mulţi oameni dormeau. Mulţi au sărit disperaţi din pat şi au încercat să iasă afară. 80 de persoane au fost rănite, iar un bărbat chiar a murit după ce a căzut pe scări. În multe case au căzut şifoniere şi televizoare.

Când priveşti din exterior, pare că nu sunt pagube mari, dar când intri în case, se văd crăpături. Cutremurul de 5,9 pe Richter s-a produs în apropiere de oraşul Düzce, dar a fost resimţit şi în Istanbul, dar şi în capitala Ankara. Seismul fost urmat de peste o sută de replici. De frică, oamenii au rămas în stradă până dimineaţă. 

100 de replici, după cutremurul de 5.9 pe Richter din Turcia

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei: Deşi cutremurul a provocat daune multor clădiri din Golkaya, din fericire, nu avem distrugeri sau pierderi majore.

Pe acelaşi subiect

După seism, universitatea Düzce şi-a suspendat cursurile pentru o săptămână. Studenţii au luat cu asalt staţiile de autobuz pentru a pleca din oraş.

Student: Eu şi prietenii mei ne-am trezit în timpul nopţii din cauza unui zgomot. Acum, cu ajutorul lui Allah, încercăm să ajungem în oraşele noastre natale.

Localnicii trăiesc cu spaima marilor cutremure. În 1999 un seism în aceeaşi zonă a ucis 800 de oameni.Oficialii spun că 80% din clădirile din zonă au fost reconstruite sau consolidate dup acel seism, iar acest lucru i-a ajutat acum la minimizarea daunelor.

LocalnicNu clădirile sunt cele care ucid, ci faptul că nu-ţi iei măsuri de precauţie. Am avut o experienţă groaznică în 1999 şi nu pot să o uit.

Turcia este situată pe mai multe plăci tectonice, ceea ce determină o activitate seismică intensă. În august 1999, 17.000 de oameni au murit intr un seism devastator care a distrus oraşul Izmit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 100 de replici, după cutremurul de 5.9 pe Richter din Turcia. Un bărbat a murit, după ce a căzut pe scări