Antena Meniu Search
x

Curs valutar

12 copii, morţi pe loc într-un accident teribil. Un microbuz şcolar s-a izbit cu putere într-un autovehicul şi a luat foc, în Africa de Sud

Treisprezece persoane, dintre care 12 copii şi şoferul, au murit în urma coliziunii dintre un microbuz care se îndrepta spre şcoală şi un alt autovehicul, miercuri dimineaţa în Africa de Sud, a anunţat guvernul provinciei Guateng, informează AFP.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 16:30

Doisprezece copii, morţi pe loc într-un accident teribil. Un microbuz şcolar s-a izbit cu putere într-un autovehicul şi a luat foc, în Africa de Sud Doisprezece copii, morţi pe loc într-un accident teribil. Un microbuz şcolar s-a izbit cu putere într-un autovehicul şi a luat foc, în Africa de Sud - Shutterstock

Alţi şapte copii au fost răniţi şi transportaţi de urgenţă la spital după acest accident survenit atunci când microbuzul s-a răsturnat şi a luat foc după ce s-a ciocnit cu un alt vehicul, potrivit unui comunicat al guvernului provinciei Guateng, cea mai populată din Africa de Sud şi unde se află oraşele Johannesburg şi Pretoria, scrie Agerpres.

Microbuzul în care se aflau copiii a ars complet

Vârsta copiilor nu a fost deocamdată precizată, însă autobuzul transporta copii de şcoală primară, de obicei cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani.

Articolul continuă după reclamă

Imagini televizate au arătat microbuzul total distrus de incendiu, precum şi obiecte şcolare complet arse, împrăştiate lângă drumul unde a avut loc accidentul, la circa 70 de kilometri vest de oraşul Merafong.

Pe acelaşi subiect

Potrivit comunicatului guvernului local, "un microbuz de transport privat a fost implicat într-un accident tragic în regiunea Kokosi-Wedela, lângă Merafong, curmând viaţa a 12 copii şi a şoferului lor". "De asemenea, alţi şapte elevi au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri", adaugă comunicatul.

Ministrul educaţiei al provinciei Guateng, Matome Chiloane, citat în comunicat, s-a declarat "profund îndurerat de acest tragic eveniment". "Pierderea copiilor noştri este o lovitură teribilă pentru comunitatea noastră şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familiile elevilor decedaţi sau răniţi", a adăugat el.

Africa de Sud dispune de una dintre reţelele rutiere cele mai dezvoltate de pe continent, dar se numără printre ţările codaşe în materie de securitate rutieră.

În luna mai, 13 persoane şi-au pierdut viaţa într-o coliziune dintre un maxi-taxi şi un camion, pe una dintre principalele rute din regiunea Limpopo (nord).

În martie, chiar înainte de Paşti, aproape toţi pasagerii unui autobuz (45 de persoane) ce făcea legătura între Botswana şi Moria (nord), oraş de pelerinaj, au murit după ce vehiculul lor s-a prăbuşit de un pod lângă Mmamatlakala, în aceeaşi provincie Limpopo. Acest accident este cel mai sângeros din acest an în Africa de Sud.

Cel puţin nouă susţinători ai Congresului Naţional African, principalul partid politic din Africa de Sud, au murit în februarie într-un accident de autobuz după ce asistaseră la un miting electoral în estul ţării. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » 12 copii, morţi pe loc într-un accident teribil. Un microbuz şcolar s-a izbit cu putere într-un autovehicul şi a luat foc, în Africa de Sud