Antena Meniu Search
x

18.000 de euro amendă pentru doi români, unul şoferul, altul proprietarul unui camion confiscat în Germania

18.000 de euro este amenda pe care au primit-o doi români, unul şoferul, altul proprietarul unui camion confiscat în Germania. 

de Redactia Observator

la 30.01.2019, 09:21

Şoferul român are 32 de ani
18.000 de euro amendă pentru doi români, unul şoferul, altul proprietarul unui camion confiscat în Germania - Twitter

18.000 de euro este amenda pe care au primit-o doi români, unul şoferul, altul proprietarul unui camion confiscat în Germania. 

O echipă a poliției autostrăzilor din Bochum a verificat luni, 28 ianuarie, pe autostrada A40 în direcția Dortmund, un TIR cu numere românești, informează poliția într-un comunicat de presă.

Analizând tahograful, polițiștii au observat că indica în mod fals că vehiculul nu s-a mișcat de pe loc, deși tocmai l-au tras pe dreapta de pe autostradă.

Șoferul român, în vârstă de 32 de ani, a fost sancționat cu o amendă de 3.000 de euro, iar proprietarul vehiculului s-a ales cu o amendă de 15.000 de euro.

De asemenea, pe numele șoferului și al proprietarului s-au întocmit acte de urmărire penală pentru falsificare de date tehnice. Capul tractor a fost pus sub sechestru, constituind probă legală.

Neatenția și oboseala sunt cauze comune ale accidentelor în special în rândul șoferilor de TIR-uri. Profesioniștii șoselelor care transportă tone de mărfuri trebuie de aceea să respectele orele de odihnă prevăzute de legislație pentru a nu reprezenta un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, mai scrie în comunicatul de presă citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 18.000 de euro amendă pentru doi români, unul şoferul, altul proprietarul unui camion confiscat în Germania