Antena Meniu Search
x

200 de copii, evacuaţi dintr-un orfelinat ucrainean şi trimişi în Polonia, pentru a scăpa de ploaia bombelor. „Inima mea este sfâșiată”

Peste 200 de copii au fost evacuați dintr-un orfelinat aflat în zona de conflict a Ucrainei şi au sosit în siguranţă, sâmbătă, în orașul Lviv din vestul ţării, după o călătorie de 24 de ore cu trenul. Pe tot traseul, cei mici au fost însoţiţi de îngrijitorii lor.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 06.03.2022, 13:15

Copiii vor ajunge în Polonia
Copiii vor ajunge în Polonia - Profimedia (foto ilustrativ)

Cei 215 copii, de la copii mici până la adolescenți, și-au părăsit orfelinatul din Zaporizhzhia, un oraş din sud-estul Ucrainei, în ziua în care trupele ruse au atacat o centrală nucleară din apropiere, scrie Reuters.

„Inima mea este sfâșiată”, a spus Olha Kucher, directorul Orfelinatului Creștin Central Zaporizhzhia. Apoi a început să plângă. "Îmi pare rău... Pur și simplu îmi lipsesc cuvintele. Și îmi pare atât de rău pentru acești copii. Sunt atât de tineri."

Pe măsură ce s-a lăsat noaptea și temperatura a scăzut, copiii au așteptat cu răbdare pe un peron din gara Lviv, cei mai mari având grijă de tineri, în timp ce personalul orfelinatului i-a numărat pe toți cu atenție. Cei mai mici strângeau la piept jucării. Niciunul dintre copii nu a plâns.

Vladimir Kovtun, 16 ani, a spus că se simte în siguranță acum. „Este înfricoșător să stai în Zaporizhzhia când se declanșează sirenele de raid aerian și trebuie să ne ascundem constant în subsol”.

Pe acelaşi subiect

Un întreg popor tremură în faţa războiului

Ţinându-se de mână, copiii au fost conduși printr-o sală de bilete aglomerată cu alți ucraineni. Peste 65.000 de refugiați au trecut prin gară doar vineri, potrivit primarului din Lviv Andriy Sadovy. Apoi, pe măsură ce zăpada a început să cadă, copiii s-au urcat într-o flotă de autobuze care se îndreptau spre noua lor casă, în Polonia vecină.

Au trecut câteva ore până să treacă granița. Pentru Kucher, directorul orfelinatului, perspectiva de siguranță pentru copiii ei după o călătorie atât de grea a dezlănțuit un amestec de emoții: tristețe, ușurare și furie. „Nu vrem să părăsim Ucraina – ne place. Dar, din păcate, trebuie să plecăm. Putin pur și simplu ucide oameni... Nu înțeleg de ce poporul rus nu poate să creadă că suntem bombardați - că noi și copiii noștri suntem bombardați. ucis.", a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 200 de copii, evacuaţi dintr-un orfelinat ucrainean şi trimişi în Polonia, pentru a scăpa de ploaia bombelor. „Inima mea este sfâșiată”