Antena Meniu Search
x

Curs valutar

21 aprilie - Ziua Reginei! Elisabeta a II a a ajuns la 89 de ani!

În mod tradițional, aniversarea regală se sărbătorește în luna iunie prin ceremonia oficială numită Trooping the Colour (paradă a unor corpuri de armată ale Marii Britanii și Commonwealth-ului)

de Redactia Observator

la 21.04.2015 , 11:34

În mod tradițional, aniversarea regală se sărbătorește în luna iunie prin ceremonia oficială numită Trooping the Colour (paradă a unor corpuri de armată ale Marii Britanii și Commonwealth-ului).

Un alt eveniment va avea loc în 9 septembrie: va fi ziua în care Elisabeta a II-a va deveni monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria britanică, depășind-o pe regina Victoria, care a stat pe tron 63 de ani, șapte luni și două zile.

În culisele palatului regal, această longevitate ridică totuși unele probleme. După jubileul de diamant din 2012, Buckingham Palace a lansat o perioadă de tranziție ce urma să asigure lin o cvasi-regență a lui Charles. Agenda reginei cuprinde tot mai puține evenimente, fiul ei preluând ștafeta ca reprezentare, la fel ca prinții William și Harry. Însă nimic nu pare a se fi petrecut așa cum s-a prevăzut. Aparițiile oficiale ale lui Charles s-au înmulțit, însă el nu a renunțat la hobby-urile personale — ecologia, arhitectura, etc. Departe de imaginea monarhului neutru și imparțial, Charles nu ezită să își afirme opiniile personale. În cursul acestei luni, Curtea Supremă a decis să fie făcute publice scrisorile secrete pe care le-a trimis unor miniștri pentru a încerca să îi influențeze într-o direcție sau alta. În plus, nu a acceptat să își pună consilierii în subordinea palatului Buckingham. Nici William nu dorește să își lase ocupația de pilot de elicopter pentru a deveni personaj regal cu normă întreagă, sperând — încurajat de tatăl său — să își prelungească cât mai mult viața 'normală' cu Kate. 

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Ştiri externe » 21 aprilie - Ziua Reginei! Elisabeta a II a a ajuns la 89 de ani!