Antena Meniu Search
x

30 de soldați ruși au murit într-un poligon din Belgorod, după ce s-au împușcat între ei. Conflictul a izbucnit după o dispută religioasă: "Allah e laș"

Masacru într-un centru de recrutare din orașul rusesc Belgorod. Soldații s-au împușcat între ei după o dispută religioasă, potrivit unui martor la incident, scrie Meduza.io, citând publicația Astra Project. Conflictul a început după ce mai mulți soldați din Azerbaidjan și din republicile rusești Daghestan și Adîgheia au cerut să fie lăsați să plece deoarece “acesta nu este războiul lor”.

de Redactia Observator

la 17.10.2022, 10:09

Masacru la un poligon rus din Belgorod
Masacru la un poligon rus din Belgorod - Twitter

În urma acestui incident, unul dintre comandanții centrului, Andrei Lapin, le-a transmis soldaților că “acesta este un război sfânt și trebuie purtat”. În replică, un grup de soldați din Tadjikistan au spus că “un război sfânt este doar acela purtat de musulmani împotriva necredincioșilor”. 

“Allah este un laș dacă nu vă lasă să luptați pentru țara căreia i-ați jurat credință”, a răspuns comandantul. 

La scurt timp după acest incident, s-a declanșat haosul. Trei soldați din Tadjikistan au deschis focul în centru și l-au împușcat mortal pe comandantul Lapin. Potrivit martorului citat, bilanțul s-a ridicat la 30 de morți, mai mulți decât au anunțat, inițial, autoritățile de la Moscova. Victime s-au înregistrat și în rândul celor care au deschis focul. Doi soldați au fost uciși de către sublocotenentul Semyonov, iar un al treilea soldat rănit a reușit să fugă. 

Ministrul rus al Apărării: 11 morți în urma schimbului de focuri la poligonul din Belgorod

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 11 persoane au murit sâmbătă şi alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri la un poligon militar rus din regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina, a anunțat, inițial, Ministerul rus al Apărării, care a numit incidentul „atac", scrie lefigaor.fr.

"La 15 octombrie, la un teren de antrenament din districtul militar de Vest, în regiunea Belgorod, doi cetăţeni dintr-o ţară CSI au efectuat un atac”, a anunţat ministerul, referindu-se la Comunitatea Statelor Independente, o alianţă a mai multor foşti republici. "În timpul antrenamentelor de tragere cu persoane care s-au oferit voluntar pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), teroriştii au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii”, continuă ministerul. „În timpul împuşcăturii, 11 persoane au fost rănite mortal. Alţi cincisprezece au fost răniţi de o gravitate diferită şi au fost duşi la unităţi sanitare unde primesc îngrijirile necesare”, potrivit ministerului, „cei doi terorişti au fost ucişi în timpul unui schimb de focuri”

La 21 septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare militară „parţială” în Rusia pentru a trimite soldaţi să lupte în Ucraina, după eşecuri ale armatei ruse pe front. La începutul lunii octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în Rusia de la acest anunţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » 30 de soldați ruși au murit într-un poligon din Belgorod, după ce s-au împușcat între ei. Conflictul a izbucnit după o dispută religioasă: "Allah e laș"