Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto 30.000 de euro ca să te muți într-un oraș pitoresc din Italia. Autoritățile vor astfel să-l salveze

În ultimii ani, tot mai multe orașe italiene au venit cu oferte care mai de care mai tentante pentru a te muta acolo. Recent autoritățile din Presicce, regiunea Puglia, au scos la bătaie o ofertă de nerefuzat: 30.000 de euro pentru a cumpăra și a te muta în pitorescul oraș.

de Monica Palade

la 22.11.2022 , 21:30

Casele scoase la vânzare au prețuri care încep de la aproximativ 25.000 de euro. Ca și alte proprietăți ieftine puse la vânzare în Italia, acestea au fost abandonate de multă vreme de proprietarii lor inițiali. Ca un plus, locația este incredibilă, se află aproape de plajele cu nisip fin și de apele limpezi din Santa Maria di Leuca.

30.000 de euro ca să te muți într-un oraș pitoresc

Autoritățile din Presicce speră că oferta va da o nouă viață orașului lor depopulat, unde nou-născuții sunt tot mai puțini în fiecare an. „Sunt multe case goale în centrul istoric construit înainte de 1991 pe care am dori să le vedem din nou populate cu noi rezidenți”, a declarat consilierul local Alfredo Palese pentru CNN. „Este păcat să asistăm la modul în care vechile noastre cartiere pline de istorie, arhitectură minunată și artă se golesc încet”.

Articolul continuă după reclamă

„Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate”, mai spune oficialul. „Finanțarea totală va fi împărțită în două: va merge parțial în cumpărarea unei case vechi și parțial în reabilitarea acesteia, dacă este necesar”.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » 30.000 de euro ca să te muți într-un oraș pitoresc din Italia. Autoritățile vor astfel să-l salveze