Antena Meniu Search
x

Video 5 ore de asediu, 300 de drone şi rachete, 700 de alarme antiaeriene. Filmul atacului istoric al Iranului asupra Israelului

Un răspuns puternic, pe faze, atent planificat, cu diferite tipuri de muniţie. Atacurile iraniene au pus la încercare sistemul de apărare al Israelului. Asta a dorit Iran: să pună presiune din toate direcţiile.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 14:12

Vezi și

Ce s-a întâmplat aseară arată forţa defensivă a armatei israeliene într-un atac direct şi intens al altui stat. Pentru că de data aceasta vorbim despre un alt tip de atac faţă de cele lansate până acum fie de Hamas, fie de Hezbollah sau de rebelii Houthi din Yemen.

Cifrele unui dezastru evitat

Atacul de aseară se traduce aşa - 5 ore de asediu - 700 de alarme au sunat în tot Israelul - mai ales în nord şi sud. Peste 300 de rachete şi drone au fost cu ţintă clară - teritoriul israelian. 99% dintre acestea au fost interceptate de pe de o parte sistemul de apărare antiaeriană - iron dome, david sling, arrow 2 şi 3, dar şi de avioanele de luptă ridicate inclusiv de marea britanie, franţa şi statele unite ale americii, atenţie, pentru apărarea israelului.

Şi cifrele arată aşa - din cele 185 de drone kamikaze, toate au fost interceptate. 110 rachete balistice au fost trase direct către ţinte strategice din Israel, 103 dintre acestea au fost doborâte. 7 rachete au avut impact direct pe teritoriul israelian. Au mai fost lansate şi 36 de rachete de croazieră, toate interceptate. Dincolo de atacul din Iran, au mai fost lansate rachete şi din Irak şi Yemen.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » 5 ore de asediu, 300 de drone şi rachete, 700 de alarme antiaeriene. Filmul atacului istoric al Iranului asupra Israelului