Antena Meniu Search
x

Atac armat în Indonezia. 9 persoane au fost împușcate mortal

Nouă persoane au fost împușcate mortal în Papua, o regiune din estul Indoneziei, într-un atac despre care se crede că a fost comis de separatiști înarmați, a anunțat sâmbătă poliția.

de Antonia Roşu

la 16.07.2022, 13:34

9 persoane au fost împușcate mortal în Indonezia
9 persoane au fost împușcate mortal în Indonezia - Profi Media

Poliția din Jayapura a declarat presei locale că incidentul, cel mai grav din ultimii ani, a avut loc sâmbătă dimineața în districtul Nduga, izolat în munți, conform Reuters, potrivit Mediafax.

"Este adevărat că a avut loc un atac asupra civililor care s-a soldat cu 10 persoane rănite, împușcate, dintre care 9 au murit", a declarat Faizal Rahmadani, directorul de investigații criminale din cadrul poliției regionale din Papua, pentru Antara.

Autoritățile investighează incidentul, dar au acordat prioritate civililor evacuați

Atacul de sâmbătă are loc la câteva zile după protestele legate de o nouă lege care va diviza regiunea din 2 în 5 provincii. Guvernul susține că noile regiuni administrative vor accelera dezvoltarea, vor îmbunătăți furnizarea de servicii publice și vor crea mai multe oportunități pentru oameni de a accede la funcții publice.

Au apărut critici cum că mișcarea va da Jakartei mai multă putere asupra acestei regiuni îndepărtate și bogate în resurse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atac armat în Indonezia. 9 persoane au fost împușcate mortal