Antena Meniu Search
x

Video 9 români răniţi într-un accident de microbuz în Turcia. Turiştii erau transferaţi spre aeroport

Nouă români au fost răniţi în Turcia, după ce microbuzul care îi transporta la aeroportul din Istanbul s-a răsturnat. Şoferul ar fi pierdut controlul maşinii din cauza vremii ploioase. Mai multe ambulanţe şi echipaje de pompieri au ajuns la faţa locului. Martorii spun că imediat după accident, câţiva pasageri au ieşit singuri din autovehicul. Pompierii au scos restul victimelor prin plafonul maşinii, care a rămas rostogolită pe o parte. După acordarea primului ajutor, răniții au fost transportați la spital. Doi dintre ei sunt în stare gravă. 

De Redactia Observator la 03.12.2022, 20:59
Vezi și

Nouă români au fost răniți, sâmbătă, într-un accident petrecut în Turcia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs sâmbătă, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport.

9 români răniţi într-un accident de microbuz

„În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile turce, pentru a obține informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și referitor la circumstanțele producerii accidentului. Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului general, în urma acestui accident, nouă cetățeni români au suferit răni uşoare. Persoanele rănite au fost transportate la unități medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate”, informează MAE.

La oficiul consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătura cu acest incident.

Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turiști şi continuă dialogul cu autoritățile turce, fiind pregătit să acorde asistență consulară conform competențelor legale și în funcție de solicitări.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » 9 români răniţi într-un accident de microbuz în Turcia. Turiştii erau transferaţi spre aeroport