Antena Meniu Search
x

A apărut robotul - dansator!

Robotul-dansator japonez ASIMO, ajuns la o nouă generaţie, s-a prezentat în faţa ziariştilor europeni, la Bruxelles.

Vezi și

Robotul-dansator japonez ASIMO, ajuns la o nouă generaţie, s-a prezentat în faţa ziariştilor europeni, la Bruxelles. 

La Bruxelles, ASIMO şi-a făcut apariţia în obişnuitul său pas de dans, dar ziariştii nu au fost prea impresionaţi. cadru ziarişti plictisiţi, pe la 0.15

Reprezentanţii producătorilor nu-şi fac griji: ei spun că europenii trebuie, încă, să se obişnuiască să vadă pretutindeni roboţi în viaţa de zi cu zi, aşa cum se întâmplă, deja, în Japonia.

În societatea japoneză, populaţia îmbătrâneşte, încep să nu mai fie destui oameni pentru toate muncile care trebuie făcute, aşa că roboţii sunt folosiţi mult mai mult decât la noi, în Europa.

Deocamdată, ASIMO nu a fost pus la muncă dar el dovedeşte mereu că este pregătit pentru sarcini din cele mai complicate. În noua sa generaţie, robotul aleargă cu nouă kilometri pe oră şi nu are nicio problemă cu urcatul scărilor. Dar, în primul rând, îşi foloseşte mâinile şi degetele cu multă abilitate: poate să desfacă sticle şi să toarne lichide într-un pahar, fără să-l strivească. Pe scurt, ASIMO este gata să conlucreze cu oamenii, dar fără să le ia locul.

Până când roboţii vor fi bineveniţi în orice locuinţă, tehnicienii încearcă să-l facă pe ASIMO să arate cât mai prietenos pentru ca nimeni să nu se teamă de el. Aşa se explică talentul său la dans şi înălţimea asemănătoare cu a unui copil. ASIMO este produs de un mare concern auto japonez, care a început cercetările în domeniu încă din 1986.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » A apărut robotul - dansator!