Antena Meniu Search
x

A deschis o carte descoperită în podul casei! Ce a găsit în ea te lasă mască

Un britanic a descoperit în podul casei o carte care fusese împrumutată de la biblioteca unei şcoli chiar de bunicul său în urmă cu un secol

Un britanic a descoperit în podul casei o carte care fusese împrumutată de la biblioteca unei şcoli chiar de bunicul său în urmă cu un secol

Cartea "Palgraves Golden Treasury with Additional Poems" a fost împrumutată în dată de 20 octombrie 1914 de către Albert Chambers de la biblioteca şcolii Morpeth din Northumberland, pe când era încă elev, dar a uitat să o înapoieze, aşa că timp de un secol ea a rămas aruncată într-un pod.

Ian Blenkinsopp, nepotul bărbatului, a descoperit-o şi s-a hotărât să facă o faptă bună astfel că a trimis-o înapoi alături de o scrisoare prin care îşi cere scuze pentru incident şi speră că nu va plăti o amendă foarte mare, scriu cei de la The Mirror.

Potrivit calculelor, ţinând cont de faptul că amenda era de 12 penny pe zi, într-un secol s-au strâns 4.380 de lire de amendă.

"Am fost uimiţi că am primit cartea după 100 de ani şi era într-o condiţie foarte bună. Domnul Blenkinsopp ne-a rugat să nu punem penalizări pentru această perioadă lungă de timp", a declarat directorul şcolii respective.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » A deschis o carte descoperită în podul casei! Ce a găsit în ea te lasă mască