Antena Meniu Search
x

A fost cea mai călduroasă zi a anului în Marea Britanie. Temperatura-record înregistrată pe aeroportul Heathrow

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă, 9 septembrie, cea mai călduroasă zi a anului de până acum, a anunţat serviciul naţional de meteorologie al ţării. Datele provizorii au indicat o temperatură maximă de 32,7 grade Celsius pe aeroportul Heathrow, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 09.09.2023, 20:43

A fost cea mai călduroasă zi a anului în Marea Britanie
A fost cea mai călduroasă zi a anului în Marea Britanie - Profimedia

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă cea mai călduroasă zi a anului de până acum. Precedenta maximă din acest an a fost de 32,6 grade Celsius, care a fost atinsă joi.

Cea mai fierbinte zi în UK

Serviciul meteorologic Met Office a precizat că sâmbătă a fost, de asemenea, a şasea zi consecutivă în care în Marea Britanie se înregistrează o temperatură de peste 30 C - mult peste media pentru această perioadă a anului.

Met Office a anunţat săptămâna trecută că Marea Britanie a cunoscut a opta cea mai caldă vară din 1884 încoace, relatează news.ro. Luna iunie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în ţară. A urmat o lună iulie umedă şi un august mixt.

În iulie 2022, Marea Britanie a înregistrat cea mai călduroasă zi din istorie, când temperaturile au depăşit pentru prima dată pragul de 40 C.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » A fost cea mai călduroasă zi a anului în Marea Britanie. Temperatura-record înregistrată pe aeroportul Heathrow