Antena Meniu Search
x

"A fost pur și simplu iadul". Cel puțin 10 morți într-un atac armat, în SUA. Suspectul în vârstă de 18 ani a fost arestat

Atac sângeros aseară în Statele Unite. Cel puțin zece persoane au fost ucise, după ce un bărbat a deschis focul într-un supermarket din New York. 

de Redactia Observator

la 15.05.2022, 11:23

Vezi și

Individul purta echipament de protecție și era bine înarmat. Printre cei atacați se numără unsprezece persoane de culoare și două persoane albe. Un poliţist a povestit, sub anonimat, că bărbatul ar fi strigat jigniri rasiste în timp ce trăgea. 

Atacatorul a împușcat inițial patru persoane în parcarea magazinului, trei mortal. În interior, agentul de pază al supermarket-ului a tras mai multe focuri de apărare înspre bărbat, însă, acesta a fost protejat de vesta antiglonț pe care o purta. 

Comisarul poliției din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat că 11 dintre cele 13 persoane împușcate sunt persoane de culoare.

„A fost pur și simplu iadul", a declarat șeriful comitatului Erie, John Garcia, într-o conferință de presă. „A fost pur și simplu o crimă motivată de ură rasială din partea cuiva din afara comunității noastre”.

Ucigașul se află acum pe mâna poliției, iar autoritățile investighează cazul. 

Joe Biden: Ne rugăm pentru victime și familiile lor

Președintele Joe Biden a declarat: „Suntem îndurerați pentru familiile celor zece oameni ale căror vieți au fost luate fără sens și pentru toți cei care suferă din cauza rănilor fizice și emoționale provocate de acest atac oribil. Prima Doamnă și cu mine ne rugăm pentru victime și familiile lor, iar inimile din toată țara sunt alături de oamenii din Buffalo”, a spus președintele.

El a adăugat: „Încă trebuie să aflăm mai multe despre motivația împușcăturilor de astăzi, pe măsură ce forțele de ordine își fac treaba, dar nu avem nevoie de nimic altceva pentru a afirma un adevăr moral clar: o crimă motivată de ură rasială este detestabilă pentru însăși structura acestei națiuni. Orice act de terorism intern, inclusiv un act săvârșit în numele unei ideologii naționaliste albe respingătoare, este antitetic față de tot ceea ce reprezentăm în America. Ura nu trebuie să aibă un adăpost sigur. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a pune capăt terorismului intern alimentat de ură”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "A fost pur și simplu iadul". Cel puțin 10 morți într-un atac armat, în SUA. Suspectul în vârstă de 18 ani a fost arestat