Antena Meniu Search
x

Video A început Carnavalul de la Veneţia 2024, cu tema călătoriei lui Marco Polo în China. Cavaleri, domniţe, saltimbanci şi spectacole de stradă

 A început carnavalul de la Veneţia, iar străzile şi pieţele sunt pline de muzicanţi ambulanţi, acrobaţi şi clovni. Costumaţi în contese şi cavaleri şi cu măşti misterioase, mii de turişti s-au bucurat de spectacol. Anul acesta, tema festivalului este călătoria lui Marco Polo în China.

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 20:53

Vezi și

Cavaleri, domniţe, saltimbanci şi spectacole de stradă. Piaţa San Marco a devenit neîncăpătoare pentru miile de turişti, veniţi special pentru carnaval. Cu toţii au pornit pe urmele lui Marco Polo, tânărul comerciant veneţian care, în secolul al XIII-lea, s-a aventurat pe Drumului Mătăsii şi a ajuns în China.

Carnavalul de la Veneţia datează din Evul Mediu

Carlo a ajuns pentru a doua oară la Veneţia, în zilele carnavalului. Anul acesta, a decis să poarte un costum de cavaler din secolul 17. În jurul lui, e un vârtej de culturi: pentru a se asorta cu tematica, oamenii au îmbrăcat costume asiatice şi mătăsuri şi se dansează tradiţional ca în Mongolia şi China.

Turist: Ne place (n.r. - festivalul), deoarece credem că adaugă ceva special unui oraş deja frumos. Putem să avem grijă de tradiţie. 

Carnavalul de la Veneţia are rădăcini în Evul Mediu şi este un eveniment emblematic pentru oraş. Festivalul se va încheia pe 13 februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » A început Carnavalul de la Veneţia 2024, cu tema călătoriei lui Marco Polo în China. Cavaleri, domniţe, saltimbanci şi spectacole de stradă