Antena Meniu Search
x

A început procesul "Bataclan", unul istoric pentru Franţa. Singurul terorist rămas în viaţă a urlat din boxa acuzaţilor: "De 6 ani, mă trataţi ca pe un câine"

Un proces "istoric", aşa cum a fost numit de presa franceză, a început la Paris. Este vorba despre procesul atentatului de la Bataclan din 13 noiembrie 2015.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 11:44

A început procesul "Bataclan", unul istoric pentru Franţa. Singurul terorist rămas în viaţă a urlat din boxa acuzaţilor: "De 6 ani, mă trataţi ca pe un câine"
- Profimedia

Procesul va dura nu mai puţin de 9 luni, o durată fără precedent pentru o procedură penală din sistemul juridic din Franţa, şi va fi filmat pentru a rămâne mărturie generaţiilor viitoare. Dosarul "Bataclan" are 542 de tone şi sunt implicate 1.800 de părţi civile. Atentatul din urmă cu şase ani s-a soldat cu 130 de morţi.

Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comando-ului care a comis atentatul, s-a plâns la proces că "de şase ani sunt tratat ca un câine". Salah Abdeslam s-a ridicat în picioare în sală, şi-a scos masca de protecţie şi a început să ţipe la preşedintele curţii: "Trebuie să ne trataţi ca pe fiinţe umane, nu suntem câini!. Aici este foarte frumos, sunt ecrane plate, aer condiţionat, dar în închisoare suntem maltrataţi, ca nişte câini. Nu m-am plâns niciodată, pentru că ştiu că după ce vom învia trebuie să daţi socoteală", a fost reacţia lui Abdeslam, potrivit LeFigaro.

Dacă preşedintele Curţii a rămas calm şi a răspuns că se află într-un tribunal "democratic", nu în unul "ecleziastic", rudele celor care au murit în atentat nu s-au putut abţine: "Noi avem 130 de morţi!Ticălosule!". Salah Abdeslam a declarat că nu recunoaşte justiţia franceză. "Nu exstă altă divinitate în afară de Allah, iar Mahomed este mesagerul său", ar fi spus acesta, potrivit presei franceze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » A început procesul "Bataclan", unul istoric pentru Franţa. Singurul terorist rămas în viaţă a urlat din boxa acuzaţilor: "De 6 ani, mă trataţi ca pe un câine"