Antena Meniu Search
x

"A infectat-o!". Familia unei badante românce vrea peste 1 milion de euro de la bătrânul pe care femeia îl îngrijea când a murit de Covid, în Italia

Familia unei badante românce, care a murit anul trecut de Covid, în Italia, cere aproape 1,2 milioane de euro despăgubiri de la bătrânul pe care femeia de 68 de ani îl îngrijea. Rudele arată cu degetul spre bărbatul de 83 de ani, din Ravenna, acuzându-l că el a fost cel care a infectat-o pe româncă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.05.2022, 12:47

Familia unei badante românce vrea peste 1 milion de euro de la bătrânul pe care femeia îl îngrijea când a murit de Covid, în Italia
"A infectat-o!". Familia unei badante românce vrea peste 1 milion de euro de la bătrânul pe care femeia îl îngrijea când a murit de Covid, în Italia - Profimedia / imaginie ilustrativă

Mâine, la Tribunalul din Ravenna va avea loc primul termen într-un proces intentat împotriva unui italian de familia unei badante românce.

Conform jurnaliștilor de la ANSA, cazul este unic în Peninsulă. 

Anul trecut, femeia de 68 de ani a murit de Covid, iar moștenitorii acesteia susțin că infecția s-a produs la locul de muncă. Mai precis în casa unde, din ianuarie 2021, avea grijă de un bătrân în vârstă de 83 de ani. În perioada 23 - 28 august, românca a plecat în vacanță, contractând virusul la scurt timp după întoarcerea în Ravenna.

Familia româncei îi cere italianului peste 1 milion de euro

Pe acelaşi subiect

Italianul fusese testat pozitiv pe 1 septembrie. Era vaccinat anti-Covid, fapt care, cel mai probabil, i-a salvat viața. În cazul româncei, infecția cu coronavirus a fost confirmată în 3 septembrie.

Bătrânul a supraviețuit bolii, însă femeia, deși nu avea comorbidități, s-a stins

După moartea româncei, familia acesteia a început să arate cu degetul spre angajator, pe care l-a acuzat că el a fost cel care a infectat-o cu coronavirus. Bărbatul, în schimb, exclude legătura de cauzalitate între infectarea româncei și mediul de lucru. Mai mult, spune că femeia nu era vaccinată anti-Covid și nici nu a primit tratamentul corespunzător.

Povestea ajunge mâine în fața judecătorului civil Dario Bernardi. Este un proces de muncă, în care soțul, copiii și nepoții din România cer daune în valoare totală de aproximativ 1,2 milioane de euro, prejudiciu material și moral, pentru decesul persoanei dragi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "A infectat-o!". Familia unei badante românce vrea peste 1 milion de euro de la bătrânul pe care femeia îl îngrijea când a murit de Covid, în Italia