Antena Meniu Search
x

Părinții unei femei care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca primesc 77.000 de euro de la statul italian

Francesca Tuscano, o profesoarăde 32 de ani din Genova, Italia, a murit pe 4 aprilie 2021, după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu un vaccin produs de compania AstraZeneca. Femeia a făcut o reacție adversă foarte rară și severă. La un an de la decesul ei, familia poate primi daune de 77.000 de euro, relatează Corriere della Serra.

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 16:46

Părinții unei femei care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca primesc 77.000 de euro de la statul italian
Părinții unei femei care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca primesc 77.000 de euro de la statul italian - Facebook

”Cauza morții: tromboză cerebrală. La un an de la deces aflăm cuantumul despăgubirilor de stat: 77.468 de euro destinate rudelor îndreptățite să le solicite, în cazul în care decesul părții vătămate a fost determinat de vaccinare”, relatează sursa citată. 

Investigațiile realizate după deces au stabilit că Francesca și-a pierdut viața din cauza unei tromboze cerebrale. Această afecțiune apare atunci când un cheag de sânge duce la formarea unei hemoragii la nivelul sistemului nervos central și, fără un tratament corespunzător, duce la deces.

Specialiștii care au realizat necropsia Francescăi, medicul legist Luca Tajana și hematologul Franco Piovella, au stabilit că "decesul pacientei poate fi asociat în mod rezonabil cu efectele adverse ale vaccinului anti-Covid-19".

Cei doi au stabilit că moartea Francescăi Tuscano reprezintă un caz rar de tromboză cerebrală, asociată unui nivel scăzut de trombocite, declanșată în special la femeile tinere de vaccinuri pe bază de adenovirus, cum este AstraZeneca. Cazul acestei femei reprezintă un "model clasic al unei reacții adverse rare și extrem de agresive.”

Pe acelaşi subiect

Femeia s-a vaccinat pe 2 aprilie 2021, iar după a acuzat o serie de dureri de cap severe și, în cele din urmă, a fost găsită inconștientă de părinții ei. Două zile mai târziu, medicii de la Spitalul San Martino din Genova i-au declarat decesul.

Trebuie precizat că ancheta oficială a stabilit că decesul femeii nu este asociat cu modul în care a avut loc vaccinarea și, din această cauză, nu poate fi vorba de o culpă medicală din partea celor care au realizat această procedură.

La ce despăgubiri are dreptul familia femeii

Presa din Italia notează că familia Francescăi Tuscano are dreptul la o despăgubire de aproximativ 77.000 de euro, 77.468 euro mai exact, din partea guvernului italian. Acești bani ar urma să fie oferiți rudelor doar dacă vor urma procesul legal pentru acordarea lor.

Familia Tuscano ia în calcul posibilitatea deschiderii unei acțiuni civile împotriva statului italian. Din acest motiv și-au angajat și doi avocați care să se ocupe de procesul legal. Banii la care are dreptul familia Tuscano provin dintr-un fond de 150 de milioane de euro înființat de guvernul italian pentru cei care au suferit efecte adverse în urma imunizării împotriva Covid-19. 

Trebuie precizat că fondurile pentru anul 2022 au fost sporite cu 50 de milioane de euro în luna ianuarie. În 2023, suma va fi de 100 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Părinții unei femei care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca primesc 77.000 de euro de la statul italian