Antena Meniu Search
x

A treia noapte de proteste au avut ecou în presa internaţională

Manifestaţiile din România sunt dezbătute din ce în ce mai mult de către jurnaliştii din toate colţurile lumii. Marile publicaţii, televiziuni europene, dar şi cele de peste Ocean urmăresc evoluţia protestelor din Piaţa Victoriei şi nu numai.

Vezi și

Manifestaţiile din România sunt dezbătute din ce în ce mai mult de către jurnaliştii din toate colţurile lumii. Marile publicaţii, televiziuni europene, dar şi cele de peste Ocean urmăresc evoluţia protestelor din Piaţa Victoriei şi nu numai.

A treia noapte de proteste au avut ecou în presa internaţională. Jurnaliştii de la agenţia de presă Reuters au scris că Guvernul României nu cedează în faţa protestelor uriaşe.

"Guvernul României a respins joi cererile de retragere a ordonanţei, despre care criticii spun că marchează un mare pas înapoi pentru reformele anti-corupţie, şi nu cedează în faţa protestelor uriaşe organizate pentru a treia zi, consecutiv, în toată ţara."

Ziarul american New York Times este de părere că demonstraţiile au zguduit România după ce Guvernul a aprobat actele normativ privind Justiţia. "Protestele de amploare, printre cele mai mari de la căderea comunismului, au zguduit România după ce Guvernul a aprobat o ordonanţă care va oficializa în mod efectiv corupţia."

Pe acelaşi subiect

Jurnaliştii britanici de la BBC sunt de părere că legea adoptată favorizează corupţia. "Mii de oameni s-au adunat în Bucureşti şi în alte oraşe din România pentru a treia noapte de proteste împotriva ordonanţei Guvernului care va elibera zeci de oficiali închişi pentru corupţie."

Şi publicaţia on-line Euronews a comentat despre decizia premierului Sorin Grindeanu de ieri. "Prim-ministrul României îşi păstrează poziţia faţă de ordonaţa controversată a Guvernului, văzută, în mare măsură, ca o indulgenţă faţă de corupţie."

Jurnaliştii francezi de la ziarul Liberation titrează că Guvernul României este sancţionat de populaţie. "Guvernul, criticat pentru că a semnat o ordonanţă care reduce pedepsele pentru abuz de putere, se confruntă cu manifestaţii care se răspândesc în întreaga țară."

Şi presa din Australia, respectiv, ABC News, a scris despre numărul mare al celor care au ieşit în stradă. "Zeci de mii de oameni potestează pentru a treia noapte în capitala Bucureşti, iar alte mii în alte 20 de oraşe din România."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » A treia noapte de proteste au avut ecou în presa internaţională