Antena Meniu Search
x

Huliganii care au atacat jandarmii în Piața Victoriei au fost arestaţi. Mandat de 30 de zile

"Au încercat să zdruncine România, vom afla adevărul" - a fost prima reacţie, ieri, a ministrului de Interne. armen Dan se plânge că nu a primit informaţii INEDITE de la SRI, deşi Serviciul a ieşit primul la rampă. Ofiţerii susţin că au avertizat un secretar de stat şi pe şeful Poliţiei despre venirea huliganilor în piaţă.

Vezi și

"Au încercat să zdruncine România, vom afla adevărul" - a fost prima reacţie, ieri, a ministrului de Interne. armen Dan se plânge că nu a primit informaţii INEDITE de la SRI, deşi Serviciul a ieşit primul la rampă. Ofiţerii susţin că au avertizat un secretar de stat şi pe şeful Poliţiei despre venirea huliganilor în piaţă.

Declaraţiile sunt, însă, contradictorii. Oficiali din minister anunţă că au primit un banal SMS, deşi chiar ei l-ar fi avertizat despre pericol şi pe procurorul general.

Foc, pietre, petarde. Tinerii cu feţele acoperite şi cu un arsenal periculos s-au grupat pe bulevardul Iancu de Hunedoara, lângă Guvernul apărat de cordonul de jandarmi. Scena de război a fost adusă în piaţa paşnică a zecilor de mii de oameni, mulţi dintre ei cu copii în braţe, când pe fundal încă se auzea îndemnul "fără violenţă". Iar Jandarmii au răspuns cu tunurile de gaze lacrimogene. Acum, se caută răspunsurile. Cine ştia despre deturnarea protestului şi mai ales ce măsuri au fost luate?

Într-un comunicat, SRI a anunţat că ofiţerii Serviciului nu au avut susprize, pentru că ar fi informaţii care au fost trimise şi unui secretar de stat din MAI şi chiar şefului Poliţiei Române. <IESE CARTONUL> În replică, Carmen DAN susţine că anunţul a fost dat printr-un banal SMS, nu înaintea protestului, ci în timpul manifestaţiilor. Iar în mesaj se vorbea despre suporterii care participă la un meci de handbal din apropiere, situaţie care era deja cunoscută.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, declaraţia de la Interne este contrazisă chiar de Procurorul General. 

-De la acest pupitru, ministrul Carmen Dan a făcut bilanţul celui mai mare protest din perioada postdecembristă din Romania. Dacă ministrul a ştiut de posibila apariţie a unor incidente violente, rămâne o întrebare fără răspuns, pentru că imediat după declaraţii, Ministrul de Interne a părăsit sala de conferinţă <20:48>

Problemele ar fi fost pregătite la hotelul fraţilor Negoiţă, a acuzat într-o postare pe o reţea de socializare, chiar fosta soţie a acţionarului de la Dinamo. Ea povesteşte ce a aflat când se afla printre manifestanţii paşnici. 

"Fratii Negoiţă au strâns galeria echipei de fotbal Dinamo la Rin Grand Hotel şi i-au adus cu autobuzele la protest înarmaţi, ca să strice protestul din aceasta seară. Fraţii Negoiţă sunt membri PSD cu dosare penale care beneficează de legea graţierii!"

sursa: Carmen Dan pe Facebook 

Fostul ei cumnat a negat ferm acuzaţiile şi s-a oferit să pună la dispoziţie probele cheie  - imaginile de pe camerele de supraveghere de la hotel.

Pentru violenţele din stradă, preşedintele României a cerut lămuriri scrise urgente şi clare de la Ministerul Afacerilor Interne. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Huliganii care au atacat jandarmii în Piața Victoriei au fost arestaţi. Mandat de 30 de zile