Meniu
Search
x

ABC News: Apelul radio al unui soldat rus în Ucraina. ”Nu știm pe cine să împușcăm, toți seamănă cu noi”

Un înalt oficial american a declarat pentru ABC News că a auzit un soldat rus spunând, într-un apel radio: „Nu știm pe cine să împușcăm – toți seamănă cu noi”.

De Ana Maria Ghiarasim la 26.02.2022, 23:33

Oficialul american a mai spus că unele forțe ruse sunt dezorientate, realizând că luptele împotriva ucrainenilor sunt mai grele decât credeau.

Harta bombardamentelor din Ucraina

Apar primele dovezi clare care arată riposta ucraineană în faţa ruşilor. Până acum, 3.500 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi în timpul luptelor, susţine Ministerul Apărării Ucrainei şi peste 200 au fost luaţi prizonieri. Iar străzile sunt pline tehnică bombardată.

Ruşii au tras deja pe aproape tot teritoriul Ucrainei. În unele oraşe s-a intrat cu trupe, altele au fost bombardate de la distanţă. În partea de nord şi nord-est, în Cernobîl sau Harkov, au fost atacuri terestre şi navale. Localităţile Poltava şi Sumi au fost atacate aerian. Şi toată partea de Sud, Coasta Mării Negre, este sub asediu. Odesa şi Mariupol sunt puncte strategice, dat fiind faptul că sunt şi porturi. 

Pe acelaşi subiect

A treia zi de război în Ucraina

Armata Rusiei a lansat joi dimineața o invazie în Ucraina, atacând fostul său vecin sovietic din mai multe direcții, în ciuda avertismentelor Occidentului referitoare la consecințele grave unui astfel de demers. Rusia a acuzat Ucraina că a alimentat criza și și-a reiterat cererile către NATO ca Ucraina să se angajeze să nu se alăture niciodată alianței transatlantice de apărare.

În a treia zi de război în Ucraina s-au dat lupte grele în suburbii şi chiar pe străzile Kievului, unde un bloc de locuințe a fost lovit de o rachetă de croazieră. Preşedintele Ucrainei a rămas în capitală, împreună cu Guvernul, şi a transmis că poporul "nu va depune armele". Mai mult, a acuzat regimul de la Moscova de "genocid". SUA estimează că peste 50% dintre forţele comasate de Putin la frontiera Ucrainei au intrat deja în ţară.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » ABC News: Apelul radio al unui soldat rus în Ucraina. ”Nu știm pe cine să împușcăm, toți seamănă cu noi”