Antena Meniu Search
x

"Această idee a idioţilor din G7". Medvedev îi ameninţă pe liderii care vor să interzică total exporturile către Rusia

Unităţi ale armatei ucrainene ocupă poziţii pe malul de est al Niprului, în teritoriul controlat în cea mai mare parte de forţele ruse. Au apărut speculaţii că acesta ar putea fi punctul de plecare al aşteptatei contraofensive ucrainene. Între timp, Uniunea Europenă continuă negocierile cu cele cinci ţări afectate de importurile de cereale din Ucraina, între care se află şi România.

de Redactia Observator

la 24.04.2023, 08:27

Vezi și

Unităţile ucrainene au traversat fluviul Nipru şi ocupă, de câteva săptămâni, poziţii pe malul estic, opus oraşului Herson, ca şi pe câteva mici insule. Deocamdată nu se poate şti dacă aceste poziţii vor servi drept capete de pod pentru lansarea contraofensivei ucrainene. Preşedintele Zelenski nu a făcut nicio referire la aceste informaţii.

Volodimir Zelenski, preşedinte Ucraina: Fiecare zi de linişte în zonele din spatele frontului este o zi câştigată de războinicii noştri prin bătălii brutale pe front, bătălii zilnice.

Pe frontul din Bahmut, armata rusă susţine, în fiecare zi, că a cucerit noi cartiere în timp ce ucrainenii afirmă că rezistenţa continuă. Evgheni Prigojin, patronul grupării de mercenari Wagner, aflată în prima linie la Bahmut, şi-a îndemnat oamenii să nu mai ia prizonieri ci să-i ucidă pe toţi soldaţii adverşi pe care îi întâlnesc.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: O ţară, care se pretinde cea mai puternică, înţeleaptă, liberă şi corectă din toate, s-a speriat şi a făcut o prostie. Să fiţi siguri că nu vom uita şi nu vom ierta.

Pe acelaşi subiect

Medvedev, atac furibund la adresa G7

La fel de vehement, dar în scris, s-a arătat fostul preşedinte Dmitri Medvedev. El i-a calificat drept "idioţi" şi "lipsiţi de creier" pe liderii din Grupul celor Şapte care ar dori să interzică total exporturile către Rusia. În acest caz, şi Rusia va înceta exporturile de grâu şi alte mărfuri cerute în Vest, a avertizat Medvedev.

"Această idee a idioţilor de la G7 despre o interdicţie totală a exporturilor către ţara noastră, în mod implicit, este frumoasă, în sensul că implică o interdicţie reciprocă a importurilor în ţara noastră, inclusiv a categoriilor de bunuri care sunt cele mai sensibile pentru G7", a declarat Dmitri Medvedev într-o postare făcută duminică pe canalul său Telegram, relatează Reuters. "Într-un astfel de caz, acordul privind cerealele - şi multe alte lucruri de care au nevoie - se va încheia pentru ei", a ameninţat fostul preşedinte rus.

Despre grâu şi alte produse agricole se discută şi la Bruxelles, între Uniunea Europeană şi ţările afectate de importurile agricole fără taxe din Ucraina. Nu s-a ajuns la consens dar negocierile se îndreaptă în direcţia cea bună, afirmă presa poloneză. România se numără printre cele cinci ţări dar, spre deosebire de Polonia, NU a interzis importul de cereale ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Această idee a idioţilor din G7". Medvedev îi ameninţă pe liderii care vor să interzică total exporturile către Rusia