Antena Meniu Search
x

Video Rusia acuză Chişinăul că a blocat toate canalele de dialog. Ministru adjunct de Externe: "Contribuie la politica ostilă a Occidentului faţă de ţara noastră"

Marele oraş ucrainean Harkov a fost din nou, ieri seară, ţinta bombardamentelor Rusiei. Bilanţul atacului nu a fost încă stabilit, dar un important obiectiv civil din oraş a fost cuprins de flăcări. Lupte intense continuă şi la Bahmut, iar confruntarea este tot mai puternică şi pe plan diplomatic. Un ministru adjunct de externe al Rusiei acuză de "atitudine neprietenoasă" guvernul Republicii Moldova cu care susţine, totuşi, că doreşte să aibă relaţii "constructive". 

de Redactia Observator

la 23.04.2023, 09:04

Vezi și

Cel puţin cinci rachete ruseşti au lovit ieri seară oraşul Harkov, al doilea centru urban al Ucrainei, şi împrejurimile sale. Potrivit autorităţilor locale, ruşii au folosit rachete antiaeriene S-300, adaptate pentru a lovi ţinte de la sol, ceea ce confirmă că proiectilele încep să lipsească după mai bine de un an de război. Luptele rămân, totuşi, la fel de înverşunate la Bahmut. 

După mai multe luni de atacuri neîncetate, soldate cu mari pierderi în propriile rânduri, forţele ruse afirmă că au cucerit trei raioane din vestul oraşului. Acesta este ultimul sector controlat, încă, de trupele ucrainene. În acest timp, preşedintele Zelenski a impus noi sancţiuni împotriva unor firme şi persoane din Rusia, care produc armament sau susţin, pe alte căi, războiul. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Sunt persoane fizice şi juridice care contribuie la ocolirea sancţiunilor impuse Rusiei, deţin proprietăţi în numele unor criminali de război şi sunt implicate în distrugerea libertăţii, atât pe teritoriul Rusiei cât şi pe pământul nostru. 

Sancţiunile decise la Kiev sunt mai mult simbolice deoarece firmele şi persoanele respective nu mai au, probabil, nicio legătură cu Ucraina. O ţară care avea, în trecut, relaţii economice consistente cu Rusia, şi anume Germania, reduce, acum, la minimum chiar şi relaţiile diplomatice.

Pe acelaşi subiect

"Peste 20" de diplomaţi germani, expulzaţi din Rusia

Mai mulţi diplomaţi ruşi, suspectaţi că lucrau, de fapt, pentru serviciile de informaţii, au fost invitaţi să părăsească Berlinul. Iar la Moscova s-a anunţat, în replică, că au fost expulzaţi "peste 20" de diplomaţi germani, deşi, potrivit presei de la Berlin, ar fi vorba de 34 de persoane. Ministerul rus de externe este nemulţumit şi de politica guvernului de la Chişinău, pe care o consideră "neprietenoasă" faţă de Rusia. 

Mihail Galuzin: Din nefericire, actualul guvern moldovean a blocat toate căile de dialog, contribuie la politica ostilă a Occidentului faţă de ţara noastră. 

Demnitarul rus susţine că ţara sa doreşte relaţii "reciproc avantajoase şi de bună vecinătate" cu Republica Moldova. Dar atât la Chişinău cât şi în cancelariile occidentale s-a relevat de mai multe ori, în ultimul an, că Rusia încearcă, pe diferite căi, să destabilizeze republica Moldova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rusia acuză Chişinăul că a blocat toate canalele de dialog. Ministru adjunct de Externe: "Contribuie la politica ostilă a Occidentului faţă de ţara noastră"