Antena Meniu Search
x

"Acest război nu are învingători, doar învinşi". Secretarul general al ONU cere încetarea luptelor "absurde" din Ucraina

Secretarul general al Naţiunilor Unite, António Guterres, a solicitat încetarea ”războiului absurd” provocat de invazia rusă în Ucraina, care provoacă o ”suferinţă umană îngrozitoare”, ”se intensifică” şi devine ”mai imprevizibil din oră în oră”, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 17:23

António Guterres: "Acest război nu are învingători, doar învinşi"
António Guterres: "Acest război nu are învingători, doar învinşi" - Profimedia

Secretarul general al Naţiunilor Unite, António Guterres, a precizat că războiul ”nu poate fi câştigat” şi a făcut apel, marţi, la o negociere serioasă în cadrul unui briefing la sediul ONU din New York. ”Din contactul meu cu diverşi actori, ies în vedere elemente ale progresului diplomatic în mai multe chestiuni-cheie”, a mai spus el.

Însă, deoarece milioane de ucraineni au fost forţaţi să îşi părăsească casele, oficialul ONU a menţionat că ”războiul nu duce nicăieri repede”. ”Chiar dacă va cădea Mariupolul, Ucraina nu poate fi cucerită oraş cu oraş, stradă cu stradă, casă cu casă”, a subliniat Guterres. ”Sunt destule teme pe masă pentru a înceta ostilităţile acum ... şi pentru a negocia serios”, a continuat el.

António Guterres: ”Poporul ucrainean trece prin iad”

Guterres a spus că ”poporul ucrainean trece prin iad”, iar ”reverberaţiile sunt resimţite în întreaga lume, ţinând cont de creşterea exponenţială a preţurilor la alimente, energie şi îngrăşăminte, care ameninţă să se transforme într-o criză a foametei la nivel mondial””Câţi ucraineni şi ruşi vor fi ucişi înainte ca toată lumea să-şi dea seama că acest război nu are învingători, ci doar învinşi?” a conchis el, potrivit news.ro.

Aproape o lună de război Rusia - Ucraina

E o nouă zi de război Rusia - Ucraina. Preşedintele american, Joe Biden, a declarat că sunt semne clare că Vladimir Putin are în vedere folosirea de arme chimice şi biologice în Ucraina. De partea cealaltă, preşedintele Ucrainei spune că ţara sa nu este acceptată în NATO pentru că Alianţa Nord-Atlantică se teme de Rusia. Între timp, Kremlinul recunoaşte dreptul Ucrainei de a organiza un referendum pentru validarea unui acord de pace, iar Volodimir Zelenski afirmă că ţara sa e "pe cale de a supravieţui războiului cu Rusia".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Acest război nu are învingători, doar învinşi". Secretarul general al ONU cere încetarea luptelor "absurde" din Ucraina