Antena Meniu Search
x

Sute de mii de refugiați din Ucraina au probleme de sănătate mintală. Peste 3,5 milioane de oameni au fugit din țară, de la începutul invaziei

Numărul ucrainenilor care au fugit în străinătate, de la începutul invaziei ruse, a ajuns la aproape 3.557.000, a transmis marţi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează Reuters. Potrivit reprezentaților OMS, aproximativ 500.000 de oameni care s-au refugiat din Ucraina în Polonia au nevoie de sprijin pentru tulburări de sănătate mintală.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.03.2022, 14:31

Sute de mii de refugiați din Ucraina care au fugit în Polonia au probleme de sănătate mintală
Sute de mii de refugiați din Ucraina care au fugit în Polonia au probleme de sănătate mintală - Profimedia

"Acesta este un alt prag tragic pentru poporul Ucrainei şi a fost atins în ceva mai puţin de o lună", a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Matthew Saltmarsh. De asemenea, 6,5 milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele şi au găsit refugiu în interiorul Ucrainei.

"Asta înseamnă aproape un sfert din întreaga populaţie. Viteza şi amploarea acestui exod sunt fără precedent în vremurile recente", a precizat Saltmarsh.

500.000 de refugiaţi ucraineni au probleme de sănătate mintală

Aproximativ jumătate de milion de refugiați din Ucraina care au fugit în Polonia au nevoie de sprijin pentru tulburări de sănătate mintală, iar 30.000 au probleme grave de sănătate mintală, a declarat marți reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Polonia.

Pe acelaşi subiect

Refugiaţii care sosesc în Polonia suferă de o serie de probleme de sănătate, precum diaree şi deshidratare, dar în principal au nevoie de asistenţă din cauza traumelor psihice, a afirmat Paloma Cuchi, reprezentanta OMS în Polonia, potrivit Reuters.

Ucraina afirmă că 117 copii au fost uciși în război

Parlamentul ucrainean a furnizat marți dimineață o estimare a numărului de copii care, în opinia sa, au fost uciși de la începutul războiului cu Rusia, la 24 februarie. Rada Supremă susține că 117 copii au murit și 155 au fost răniți până la 22 martie.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat în Kiev, în orașul Harkov din nord-estul țării și în Cernihiv, în nord. Tot marți, Organizația Națiunilor Unite a estimat că, de la începutul războiului cu Rusia, în Ucraina au fost înregistrate 2.421 de victime civile, dintre care 925 de morți.

Conform UNHumanRightsUkraine, 75 de copii au fost uciși, iar 99 au fost răniți. ONU admite că este posibil ca numerele reale să fie mult mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Sute de mii de refugiați din Ucraina au probleme de sănătate mintală. Peste 3,5 milioane de oameni au fugit din țară, de la începutul invaziei