Antena Meniu Search
x

Video Activiştii de mediu au înnegrit apa unei fântâni din Roma. Au evocat un scenariu de "sfârşit al lumii"

Activiştii ecologişti au înnegrit apa unei fântâni monumentale din Piazza di Spagna din Roma, în timpul unui protest despre care au spus că a evocat un scenariu de „sfârşit al lumii”, potrivit AFP, citat de news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 01.04.2023, 17:15

Activişti de mediu au înnegrit apa unei fântâni din Roma. Au evocat un scenariu de "sfârşit al lumii"
- Captura Facebook

Trei activişti ai organizaţiei Last Generation au turnat cărbune lichid vegetal în Fontana della Barcaccia, o capodoperă barocă din secolul al XVII-lea, situată la poalele treptelor spaniole, înainte de a fi escortaţi de poliţie. Fântâna, în formă de barcă, a fost proiectată de celebrul sculptor italian Pietro Bernini.

Protestele din Italia fac parte dintr-o serie de acţiuni în întreaga Europă

Înnegrirea apei „prefigurează scenariul „sfârşitul lumii” spre care ne îndreptăm, pe măsură ce apăsăm  din ce în ce mai tare pe accelerator: secetă alternând cu inundaţii devastatoare, care vor pune capăt vieţii pe Pământ”, a spus Last Generation într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Last Generation a început să organizeze proteste paşnice, dar perturbatoare în Italia, anul trecut, înaintea alegerilor generale, îndemnând politicienii tuturor partidelor să facă din schimbările climatice prioritatea lor.

Protestele din Italia fac parte dintr-o serie de acţiuni în întreaga Europă pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice. Activiştii au aruncat cu supă, piure de cartofi sau cu vopsea lavabilă pe diferite situri de patrimoniu sau obiecte de artă din muzee.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri externe » Activiştii de mediu au înnegrit apa unei fântâni din Roma. Au evocat un scenariu de "sfârşit al lumii"