Antena Meniu Search
x

Acuzaţii reciproce între Ucraina, Rusia şi rebelii separatişti

Ucraina, Rusia şi rebelii separatişti se acuză reciproc pentru doborârea avionului malaezian. Serviciul ucrainean de informaţii afirmă că a interceptat convorbiri telefonice care ar dovedi vinovăţia insurgenţilor.

Vezi și

Ucraina, Rusia şi rebelii separatişti se acuză reciproc pentru doborârea avionului malaezian. Serviciul ucrainean de informaţii afirmă că a interceptat convorbiri telefonice care ar dovedi vinovăţia insurgenţilor. 

Autorităţile ucrainene au calificat, de la început, prăbuşirea avionului drept un act terorist comis de rebelii separatişti pro-ruşi. Astăzi, întreaga lume a văzut adevăratul chip a agresorului. Doborârea unui avion civil este un act de terorism îndreptat împotriva întregii lumi.

Serviciul ucrainean de informaţii a dat publicităţii înregistrarea unei convorbiri telefonice între doi presupuşi ofiţeri ruşi, conducători ai separatiştilor din estul ţării. Discuţia ar dovedi că avionul a fost doborât chiar de forţele acestora.

Totuşi, în ultimele zile, separatiştii au revendicat doborârea unor avioane militare ucrainene care zburau la mare altitudine. Aceasta, cu ajutorul unor rachete antiaeriene grele, pe care le-au capturat de la armata ucraineană. Insurgenţii oferă, însă, o altă versiune: avionul malaezian ar fi fost doborât de un avion de luptă ucrainean. Armata Ucrainei precizează, însă, că aparatele sale nu acţionau, în acel moment, în zonă. În ce-l priveşte, preşedintele Vladimir Putin a exprimat condoleanţe victimelor dar a învinuit tot Ucraina pentru tragedie.

Statele Unite vor oferi tot ajutorul posibil pentru a ajuta să se afle ce s-a întâmplat şi de ce. Gândurile şi rugăciunile ţării noastre se îndreaptă spre familiile pasagerilor, de oriunde ar fi venit ei.

În urma tragediei, companiile aeriene internaţionale, inclusiv Tarom, au decis să nu mai zboare prin spaţiul aerian al Ucrainei. Separatiştii pro-ruşi au anunţat că sunt dispuşi să înceteze focul timp de 3 zile, pentru a permite o anchetă la locul prăbuşirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Acuzaţii reciproce între Ucraina, Rusia şi rebelii separatişti