Antena Meniu Search
x

Video Aderarea la Schengen, proces greoi. Austria vine cu noi completări la condiţiile deja impuse, Bulgaria acuză România

Negocierile pentru intrarea României în Schengen înaintează cu viteza melcului! Ministrul nostru de Interne a avut întâlniri cu omologii săi din Bulgaria şi Austria, dar nu are cum să anunţe vreun progres real, pentru că oficialii din Viena vin cu noi si noi completari. De această dată, nu mai pun condiţii. Fac menţiuni cu privire la o serie de măsuri adiacente. Cătălin Predoiu spune că toate sunt în vigoare şi sunt puse în practică deja. Şi preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte despre o tărăgănare evidentă a Austriei, dar recomandă răbdare si optimism rezervat. Arunca vina pe Sofia ca face lucrurile mai complicate. Bulgaria, în schimb, nu acceptă intrarea în două etape în zona de liberă circulaţie şi acuză România de poziţie inconsecventă, pentru că a luat în calcul acceptarea în Air Schengen şi chiar se gândeşte la decuplarea de Sofia.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 14:06

Vezi și

Preşedintele Klaus Iohannis a avut una dintre rarele sale declaraţii în ultima perioadă, dar când a făcut-o, nu a venit cu veşti bune.

Klaus Iohannis, președintele României: Dosarul Schengen este un dosar european care nu a mers aşa cum a trebuit. Toată lumea negociază, pe absolut toate palierele. Nu vreau să creadă cineva că suntem la un mic pas de un rezultat favorabil pentru România.

De asta este conştient şi vocalul europarlamentar Rareş Bogdan, care a considerat că cea mai bună variantă de a intra în Schengen este un atac direct asupra Austriei.

Rareş Bogdan, amenințări către Austria în Parlamentul European

Pe acelaşi subiect

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL: Când Imperiul Roman, Imparatul Domitian, plătea tribut, taxe strămoșilor mei, actualul teritoriul al Austriei fusese cucerit de 100 de ani.

După ce a ţinut scurta lecţie de istorie în Parlamentul European, liberalul a lansat şi ameninţări.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL: Am fost prietenoși și cetăţeni model europeni n-am trecut la controlarea la sânge a trenurilor, mașinilor și camioanelor austriece. Răbdarea românilor are însă o limită. Ea a fost atinsă!

Preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut niciun comentariu asupra strategiei europarlamentarului PNL, ci a preferat să facă aluzii la lipsa de profesionalism a membrilor Opoziţiei aflaţi în Parlamentul European.

Din ce în ce mai multe voci susţin că există o mare posibilitate ca România să se separe de Bulgaria, dacă oficialii din Sofia nu renunţă la poziţia lor intransigentă de a nu accepta intrarea în două etape în Spaţiul Schengen. Numai că decuplarea nu este o procedură simplă şi va necesita timp suplimentar, ceea ce nu ne avantajează absolut deloc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Aderarea la Schengen, proces greoi. Austria vine cu noi completări la condiţiile deja impuse, Bulgaria acuză România