Antena Meniu Search
x

Adjunctul guvernatorului din Herson a murit într-un accident rutier. Stremusov ridica ode Kremlinului şi spunea că Bucureştiul aparţine Rusiei

Kirill Stremousov, şeful adjunct al administraţiei militare regionale din Herson, instalat de ruşi, a murit miercuri într-un accident rutier, au relatat agenţiile de presă de stat ruse, citate de Reuters.

de Redactia Observator

la 09.11.2022, 16:27

Adjunctul guvernatorului din Herson a murit într-un accident rutier. Stremusov ridica ode Rusiei şi spunea că graniţele sale nu se opresc la Bucureşti
- Profimedia

Stremousov a fost una dintre cele mai proeminente personalităţi ale ocupaţiei ruse în Ucraina, folosind reţelele de socializare pentru a lansa declaraţii agresive, dintre care cea mai recentă a apărut miercuri dimineaţă. Agenţia de presă TASS a scris că serviciul de presă al şefului regiunii a confirmat decesul oficialului rus. Circumstanţele exacte sunt neclare.

Stremousov era căutat de poliţia ucraineană pentru trădare

Compania rusă de presă de stat Vesti (VGTRK) a anunţat că, potrivit ministrului sănătăţii din regiunea Herson, Vadim Ilmiev, Stremousov a murit într-un accident pe autostrada dintre Herson şi Armiansk din Pensinula Crimeea, relatează CNN, citat de news.ro. ”Kirill Stremousov, guvernatorul adjunct al regiunii Herson, a murit. Informaţia este exactă, ştiu personal. A fost un accident. Vor apărea detalii mai târziu”, a scris Valeria Petruşevici, şefa organizaţiei nonprofit Good Peace-Crimean Volunteers,pe canalul său Telegram.

Rusia a anexat regiunea ucraineană sudică Herson şi alte trei regiuni luna trecută, după ce a organizat aşa-zisele referendumuri, respinse drept ”falsuri” ilegale de Kiev şi de statele occidentate.

Stremousov a postat periodic actualizări cu videoclipuri pe reţelele sale sociale, inclusiv în timp ce se afla în vehicule care se mişcau cu viteză, despre război din prima linie. În ultimul timp, el a îndemnat civilii să evacueze malul vestic al fluviului Nipru în faţa unei contraofensive ucrainene în creştere menite să redobândească teritoriul cucerit de forţele ruse în primele zile de război. Stremousov avea 45 de ani şi era căutat de poliţia ucraineană pentru trădare, potrivit BBC.

Kirill Stremusov s-a făcut remarcat după ce a început să ridice adevărate ode administraţiei de la Kremlin. În una dintre poeziile sale, Stremusov a spus nici mai mult nici mai puţin decât că graniţele Rusiei nu se opresc la Bucureşti sau Budapesta, ci ajung în toate colţurile lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Adjunctul guvernatorului din Herson a murit într-un accident rutier. Stremusov ridica ode Kremlinului şi spunea că Bucureştiul aparţine Rusiei