Antena Meniu Search
x

Adolescent de 16 ani, arestat după ce şi-a ameninţat profesorul de filosofie că-i va tăia gâtul, în Franţa

Un adolescent a fost arestat după ce şi-a ameninţat profesorul de filosofie că îi va tăia gâtul. Incidentul a avut loc într-o şcoală din Franţa, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.02.2024, 16:14

Adolescent de 16 ani, arestat după ce şi-a ameninţat profesorul de filosofie că-i va tăia gâtul, în Franţa
Adolescent de 16 ani, arestat după ce şi-a ameninţat profesorul de filosofie că-i va tăia gâtul, în Franţa - Shutterstock

Adolescentul de 16 ani, fără cazier, a proferat aceste ameninţări luni în faţa unor colegi ai săi, pe o reţea socială. Ulterior, el a fost semnalat pe platforma Pharos, un site guvernamental ce permite semnalarea conţinuturilor ilicite din online.

Adolescentul a fost arestat

El a fost arestat marţi la primele ore ale dimineţii, apoi plasat în arest. Un dispozitiv de poliţie a fost apoi desfăşurat în jurul liceului său, Paul Hazard din Armentieres.

Profesorul vizat a depus plângere.

Pe acelaşi subiect

În cazul Samuel Paty, care a suscitat o undă de şoc pe plan internaţional, profesorul de istorie-geografie de 47 de ani a fost înjunghiat, apoi decapitat în octombrie 2020 lângă colegiul unde preda, Conflans-Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, de către Abdullah Anzorov, un refugiat rus de origine cecenă ucis ulterior de poliţie.

Tânărul islamist radicalizat în vârstă de 18 ani îi reproşa profesorului că arătase caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs privind libertatea de expresie.

La sfârşitul lui 2023, un alt profesor, Dominique Bernard, a fost înjunghiat mortal, în nord Franţei, de un fost elev radicalizat, un atentat islamist care a determinat guvernul francez să întărească securitatea în ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Adolescent de 16 ani, arestat după ce şi-a ameninţat profesorul de filosofie că-i va tăia gâtul, în Franţa