Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 16 ani a murit pe loc după ce a fost înţepat de un peşte otrăvitor, în timp ce făcea scufundări

Un adolescent de 16 ani a murit în Spania după ce a fost înţepat de un peşte otrăvitor, în timp ce făcea scufundări în zona unei plaje turistice.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.08.2020, 13:21

Peştele weever
Adolescentul a fost înţepat de un peşte otrăvitor - iStock | Getty Images
  • Adolescentul se afla în vacanţă cu părinţii.
  • Pasionat de fotografie, dorea să imortalizeze fiinţele subacvatice.

Băiatul a fost scos din apă fără viaţă, salvatorii crezând că s-a înecat. Ulterior însă, medicii au observat mai multe semne pe faţă, dar şi o rană la doi milimetri de trahee.

Adolescentul se afla în vacanţă cu părinţii în staţiunea Platja d'Aro de pe Costa Brava din Spania, când s-a întâmplat teribilul incident.

Familia a cerut ajutorul salvamarilor, după ce au observat că băiatul, care făcea scufundări în apropiere, nu ieşise la suprafaţă de mai bine de jumătate de oră. După alte 15 minute trupul său a fost văzut plutind de alţi tineri aflaţi pe mal. 

A fost scos din apă de salvamari şi i-au fost aplicate măsurile de prim ajutor, însă în ciuda eforturilor de salvare, tânărul a fost declarat decedat.

În urma unei autopsii, a fost stabilit faptul că băiatul a suferit un şoc anafilactic după ce a fost înţepat de un peşte extrem de otrăvitor, numit Trachinus araneus, cunoscut şi sub numele de “peşte draconic”.

Înotătoarea care poate avea o lungime de 45 de cm are trei spini extrem de otrăvitori pe spate şi îşi face veacul în apele nu foarte adânci, din apropierea rocilor. Peștele provoacă în mod obișnuit o senzație de arsură și durere severă, care este ameliorată de apa caldă, dar poate provoca, de asemenea, amețeli, greață, pierderea cunoștinței și chiar moartea din cauza „șocului” anafilactic.

Potrivit Mirror, poliţia cercetează incidentul şi verifică camera de filmat folosită de adolescent în timpul scufundărilor pentru a înţelege cum s-a întâmplat totul. Ei speră astfel că vor obţine mai multe indicii despre moartea tragică.

Tânărul, Arnau B, provenea din satul Montagut i Oix din Girona şi venise alături de familie pentru a se bucura de câteva zile de vacanţă la mare. Acum, familia se pregăteşte de înmormântare.

Adolescentul a fost descris ca fiind “pasionat de fotografie, natură şi animale”, colaborând în trecut cu diferite reviste locale în acest sens.

“Nu avem cuvinte. Gândurile noastre sunt alături de familie. Tot sprijinul nostru merge către aceştia în aceste vremuri triste” a declarat un purtător de cuvânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Un adolescent de 16 ani a murit pe loc după ce a fost înţepat de un peşte otrăvitor, în timp ce făcea scufundări